NIGHTWISH weekend i Oslo

NIGHTWISH weekend i Oslo

Denne helgen flytter NIGHTWISH inn i Sentrum Scene der de vil holde 2 konserter på 2 dager. Begge konsertene er utsolgt. Dette blir første mulighet for fansen til å oppleve bandets nye vokalist Anette Olzon på en scene i Norge.

 

Historien om NIGHTWISH:

Ideen til bandet kom en natt i 1996 da Tuomas Holopainen (keyboard og låtskriver) satt rundt et leirbål med en gjeng venner.

Tuomas Holopainen inviterte med seg gitarist Emppu Vuorinen og Tarja Turunen, som var skolens beste sangerinne. Før stiftelsen av Nightwish hadde ikke Turunen noen interesse for heavy metal, og visste knapt hva det var. Nightwish startet som et band som skulle lage «akustisk stemningsmusikk», men fant imidlertid fort ut at verken stemmen til Tarja Turunen, eller deres egen musikalske bakgrunn, passet helt til dette. Etter en tid ble Jukka Nevalainen hentet inn for å spille trommer, og Sami Vänskä kom inn som bassist.

I 1997 signerte Nightwish platekontrakt med Spinefarm Records og gav ut sitt første album ved navn Angels Fall First. I ettertid har Marco Hietala kommet til som bassist da Sami forsvant ut. Marco håndterer også den mannlige vokalen (som brukes til stor fordel i duett/kontrast til Tarjas kvinnelige, mer operatiske stemme).

22. oktober 2005 ble Tarja Turunen sparket fra bandet og Nightwish startet letingen etter en ny vokalist. En adresse ble lagt ut på hjemmesiden, som hvem som helst kunne sende inn opptak til. Da fristen gikk ut, den 15. januar, hadde de mottatt over 2 000 demoer. Svenske Anette Olzon ble 24. mai 2007 bekreftet som ny vokalist i Nightwish. Hennes første utgivelse med Nightwish var singelen Eva. Singlen er kun gjort tilgjengelig over Internett, og alle inntekter gikk til veldedighet.

Det sjette albumet til NIGHTWISH er nå ute og det har tittelen Dark Passion Play.

Begge konsertene på Sentrum Scene er utsolgt og har vært det lenge og bekrefter bare bandets posisjon i Norge.