WASP – Oslo – Oslo, Rockefeller

WASP – Oslo – Oslo, Rockefeller

Blackie Lawless & Co burde vel begynne å bli ganske vant til å spille her til lands, med tredje konserten i Oslo på et år samt et x antall konserter andre steder i landet, som sprer seg fra Haugesund til Jevnaker (!).

Planen for denne turneen var derimot ikke å pløye gjennom de beste og mest kjente låtene, men å spille klassikeren "The Crimson Idol", konseptskiva de ga ut på starten av 90-tallet. Det har aldri vært min favorittskive med bandet, men den har helt klart sine høydepunkter og jeg var spent på å se hvordan dette skulle gå.

Pga jobb rakk jeg ingen av oppvarmingsbandene, noe jeg selvfølgelig ikke har mistet noe søvn over akkurat, og kom ganske tidsnok til WASP.

De begynte med en kort videoframvisning til bandet kom på scenen, og denne "filmatiseringen" av The Crimson Idol, som forøvrig varte gjennom hele den delen av settet, var alt som var av sceneshow denne kvelden.

I grunn ganske tamt syns nå jeg, som hadde satset på en mer helhjertet Rock'n'Roll framvisning, og ikke en kammerkonsert, hvor bandet virker ganske uinspirert, som om det ikke var stort annet enn en vanlig dag på jobb.

Etter "The Crimson Idol" var gjennomført, kom de tilbake og spilte "LOVE Machine", "Wild Child" og "Blind In Texas", som forsåvidt var helt greit, men var mer enn klar nok for å gå.

e2790509f9ba29195d73285cc1a5aada.jpg

Som Blackie sa, kom det til å bli en stund før de kommer neste gang, dønn i orden, jeg kan klare meg godt en stund nå. It's allright.