GRIFFIN – Trondheim – Trondheim, Fru Lundgreen

GRIFFIN – Trondheim – Trondheim, Fru Lundgreen

Fru Lundgreen er en merkelig konsertplass. En ting er jo det at scenen tilsynelatende er i feil ende av lokalet, men scenen er også akkurat litt for liten til et trommesett og tre mann, noe som betyr at den er aaalt for liten til et trommesett og fem mann, som er tilfellet med Griffin, men konsert ble det da.

Heldigvis er det en gang slik at metal-konserter er best i små lokaler der det er trangt om plassen og du får bandet nært deg. Dette gjør at det hele funker, till tross for at det merkes at lokalet ikke er skreddersydd for konsertaktivitet.

59972aaaf062dde8392c92dfadb2ae09.jpgMen så over til selve konserten; Griffin viste oss nok en gang hvorfor vi er stolte over å være trøndere, og hvordan skikkelig metal faktisk skal spilles. Raskt, svett og balla i klem hele veien. Det er ingen andre byer i dette landet som kan skilte med et så heftig heavy metal-band som det vi kan. Det var full peis fra første slag, og det slakket aldri av.

Bandets gitar-vikar hadde også full kontroll hele veien, og gjorde jobben overbevisende og tilnærmet feilfri. Ikke det at dette er noe sjokk for meg, da jeg har sett unge Torbjørn Byberg spille før, men likefullt overbevisende. Litt synd at han havnet bak PA'en på denne smått overbefolkede scenen, for fyren hadde fortjent å få vist seg litt mer frem.

Etter 11 låter takket bandet for seg, og til tross for at det bare var krem vi fikk servert, savner jeg noe av det litt eldre. Mye bra låter på The Sideshow som jeg kunne tenkt meg å se live igjen, til tross for at Rolf kanskje ikke klarer å synge slikt? Eller er mannen virkelig så full av seg selv at han prøver alikevel? Kunne blitt interessant, okke som.

Av kremlåter kan blandt annet The Ultimate Demise, Fleet Street Superstars, New Boss, Legends Live Forever og The Sentence nevnes.

Gleder meg allerede til neste skive, og neste konsert. Dette er virkelig et band som fortjener din oppmerksomhet neste gang de spiller på en scene nær deg.

Setlist:

The Ultimate Demise
Down On You
Fleet Street Superstars
Praise The Rain
Loosing Control
Utopia
Dungeon
Ain't Hard To Die
New Boss
Legends Live Forever
The Sentence