LILLASYSTER – Oslo – Oslo, Club Maiden

LILLASYSTER – Oslo – Oslo, Club Maiden

Onsdag 24. oktober var det nok engang klart for en ny Boots & Sneakers kveld på Club Maiden. Boots & Sneakers er et konsertkonsept som i tett samarbeid med Club Maiden jobber konstant med å booke og gi nye og lovende band en mulighet til å komme seg på scenen og vise frem hva de er gode for.

I kveld var det klart for hard/rølpemetal med Svenskene i Lillasyster, godt støttet opp av Dunderbeist og Plantet Mastergod.

 

Planet Mastergod - Oslo - 07.jpgTil tross for at Planet Mastergod tidligere har varmet opp for band som El Caco og nylig ble kåret til ukas urørte på p3, var publikumsoppmøtet skremmende lavt i det tiden nærmet seg konsertstart. Men selv om lokalet kun inneholdt det meget skuffende antall av 5(!!) betalende personer, noe som kan knekke spillegleden til de fleste band, gikk Plantet Mastergod på scenen og dro i hardt og breibeint i gang med låta "In Blood". Energien lot seg ikke spare på, bandet holdt gløden oppe og etter to sanger hadde de klart å lokke et akseptabelt antall tilskuere. Bandet sparte ikke på kruttet og energien smittet fort over til publikum som anerkjennende stod og nikket rytmen til låter som "Ten Ton Truck" og den nye singelen "Hey Hey Hey". Sterkt og profesjonelt levert av Planet Mastergod.

Playlist:

In Blood
King Of The Mountain Road
Kortinia
Alpha Male
Ten Ton Truck
Hey Hey Hey
Pieces

 

Dunderbeist - Oslo - 07.jpgEtter en rask pause var scenen klar for syvmannsbandet Dunderbeist som iført bukseseler og sorte masker stolt kunne innta scenen for et nå ganske fullt Club Maiden. Er det noe som absolutt må nevnes om dette bandet er det den utrolige interaksjonen med publikum, for mer sjarmerende og engasjerende band skal man lete lenge etter. Musikken de leverer er en spennende blanding mellom rock og hard pop, og ved å introdusere sanger med utrykk som "katte-sjørøverlåt" fatter man fort at bandet enkelt har hoppet over alle selvhøytidelige klisjeer. Grim de la krim, Rånny Råskinn og resten av den energiske gjengen vant fort publikums hyllest og leverte en så gjennomført og fengende konsert at jeg begynte å lure på hvorfor de kun var booka inn som oppvarmingsband og ikke som hovedband i en egen konsert. Dunderbeist beviste at de er et band som definitivt hører til på scenen og det tar nok ikke lang tid før man kan se dette bandet på større scener rundt omkring i Norge.

Playlist:

Through The Peephole
Allrite!
Ogre
Intrducing
Buried Under a Rock
Run Kitty Kitty
Lorraine
Europa

 

ee4213541a9c44eee083bca572b406ec.jpgEtter et lite påfyll med alkohol og nikotin var det endelig klart for kveldens store høydepunkt, nemlig Lillasyster. Oppvarmingsbandene hadde gjort en grundig jobb og stemningen blant publikum lå nært et kokepunkt allerede før bandet kom ut på scenen. Lillasyster sviktet ikke og startet knallhardt med "Kräkas" fra skiva " Hjärndöd musik för en hjärndöd generation" som løftet stemningen til et nærmest ekstatisk nivå. Under hele konserten hadde de publikum i sin hule hånd og kjørte gjennom hit på hit, med små pauser hvor Martin Westerstrand roste både Norge og publikum. Den største overraskelsen var definitivt når de dro i gang sin egen versjon av sommerens poplåt "Ubrella". For selv om Lillasyster's versjon av sangen definitivt var bedre enn originalen er dette noe man sjeldent forventer å høre under en hardrock konsert. Men gjengen fra Sverige spilte så overbevisende at publikum allerede ved første refreng koret i og levde seg inn i den noe uvanlige sangen. Lillasyster leverte en kruttsterk forestilling og satte en velfortjent krone på en nærnest perfekt kveld, ved å avslutte med et ekstranummer og låten "Sug Min".

Playlist:

Kräkas
Svin
Pest
Nu Har Jag Fått Nog
Barn Utan Ben
Umbrella
H'ardrock
Skrubb
Kometen
Berätta Det För Linda
Sug Min (bonus)

Jeg betviler at noen av de besøkende på Club Maiden gikk skuffet hjem den kvelden, som igjen beviser at guttene bak Boots & Sneakers virkelig vet hva de driver med når de plukker ut og setter sammen band til arrangementene sine. Hvis man er interessert i å følge med og støtte opp om hva som beveger seg på undergrunnsscenen, samtidig som man er ute etter en billig og minneverdig kveld, er virkelig Boots & Sneakers konsertene verdt å sjekke ut.