RAGA ROCKERS – Trondheim – Trondheim, Samfundet

RAGA ROCKERS – Trondheim – Trondheim, Samfundet

 

Raga Rockers er et gammelt punkrockband fra før krigen. Hvilken krig vi snakker om, det snakker vi ikke om, ganske enkelt.

 

Bandet hadde sin storhetstid på 80 tallet, ble oppløst og kom sammen igjen i løpet av de første 5 i det neste tiåret. Deres siste utgivelse "Ubermensch" kom i år og er bandets tiende album.

Under 2007 versjonen av UKA i Trondheim skulle bandet spille, og med en proppe full Storsal lå alt til rette for en festaften av de sjeldne.

Konserten startet ikke helt som planlagt da lyden i mikrofonen til bandets vokalist Michael Krohn forsvant etter bare noen få ulvehyl av "Varulv", og dermed gikk bandet av scenen igjen like fort som de hadde entret den. Noen få strakser senere var de imidlertid på plass igjen, denne gangen med lyden i orden, og konserten kunne starte.

Alle har vel et forhold til Raga Rockers og personlig er det til de mer rocka tingene jeg har dette forholdet til. Under konserten i Storsalen valgte Raga Rockers å ikke spille mange av disse låtene og dermed ble konserten tam fra A til Z. Noen få unntak var det og det så lovende ut godt ut i andrelåta, men deretter og til ekstranumrene, ble dette tamt. Låtene ble fremført på en glimrende måte, men det gnistret ikke av bandet og dermed ikke av publikum.

f978fc757815d9c48f7ddf0edfadf4eb.jpg

Første ekstranummer ble en liten kjærlighetsvise for damene i "Ole og Ali", og da begynte ting å skje med publikum. Man så også en viss endring hos Krohn og resten av Raga Rockers og dette smittet over på salen og da Krohn introduserer "Noen å Hate", eksploderer salen samtidig med at side- og backdropene ble byttet ut med militær presisjon.

 

Raga Rockers avsluttet med tittelsporet fra sitt siste album "Ubermench" og siden det er det siste inntrykket på en konsert man husker best, gikk de fleste hjem med en følelse av å ha opplevd en glimrende konsert med Raga Rockers. Sannheten er at det var tamt helt fram til ekstranumrene, men derfra og ut ble det liv røre i Storsalen.