VREID – Trondheim – Trondheim, Blæst

VREID – Trondheim – Trondheim, Blæst

 

Noe som kan bli den aller siste konserten Zone arrangerte, ble arrangert på Blæst fredag 12. oktober 2007. På scenen stilte 3 black metal band, alle utenbys fra. Headliner var sogndølene i Vreid, men før de skulle gå på scenen, skulle ett ukjent band i Irr og de nye yndlingene til Indie, Iskald spille.

 

Irr.JPGDet var relativt bra oppmøte allerede klokken 22:15 da Irr entret scenen og dermed fikk man troen på at dette skulle bli en kveld med masse folk og kanskje Zone skulle få oppleve å få noe annet enn røde tall. Men så skjedde ikke, det dukket ikke opp mange sjelene etter at bandene hadde begynt å spille. Det var drøye 100 stykker der inne og stemningen noe opp og ned.

Irr, eller rust om du vil, åpnet showet og det ble raskt klart at her skulle det handle om kald midtempo og litt raskere tempo type black metal av et meget stillestående band. Det var rett og slett IRRiterende kjedelig og etter å ha gjespet meg gjennom de første tre fire låtene, valgte man det iskalde utelivet og Raining Blood over anlegget, en kald pils i den ene hånden og en varmende røyk i den andre. Akkurat der og da var det et alternativ som fristet mye mer enn Irr på scenen, og det var jeg ikke alene om å mene.

Iskald.JPGEtter å ha frosset på meg lausunger av ymse slag, trakk man inn i varmen igjen til Iskald og deres noe happy black metal. Man kunne kanskje trodd at med ett navn som Iskald, ville de spille kald black metal, men nei da; her var det black metal av den typen som er litt varmere. Til dels god respons fra publikum, men dette var heller ingen høydare som det vil bli snakket om særlig lenge. Bandet fikk nytt kamprop under konserten, og det var kanskje det beste ved alt. Brrrrrrrrrrrr…..

 

 

Vreid.JPGHeldigvis leverte Vreid en god konsert, og dermed ble kvelden på en måte reddet musikalsk. Etter den noe tafatte konserten i Bergen under Hole in the Sky, hadde man lov å forvente en langt bedre prestasjon fra Vreid, og det fikk vi til gangs. De spilte godt, hadde et særdeles godt tak på publikum og spilte de rette låtene hele tiden. Gutta smilte og koste seg gjennom hele konserten sammen med publikum. Det eneste som var savnet, var det lille ekstra i form av samplerne. Ellers var dette langt bedre enn hva de presterte i Bergen, men man har sett dem bedre. Man mistenker dem egentlig litt for å være inne i en downperiode, men håper denne snart er over, for Vreid på scenen er normalt likestilt med en meget god konsert.