CHARTA 77 – Trondheim – Trondheim – Storås Utested

CHARTA 77 – Trondheim – Trondheim – Storås Utested

 

Endelig, alt for mange år siden sist, var Charta 77 tilbake i Trondheim for å lire fra seg litt svenskpunk. Jeg gledet meg som en unge før jul, Charta 77 er nemlig nostalgi fra barne/ungdomskolen, og sp absolutt noe av det beste fra den svenske punkscenen. Med seg som support hadde de norske Cocroach Clan som jeg har hørt fra før, men ikke bivånet live…

 

Med pilsen i hånda stilte jeg meg forann scenen når bandet kom på. Vokalisten har en ølvom som ikke har kostet lite, misunnelsen var et faktum. Men hoi, dette var så absolutt bra oppvarming og det virket som om flere i salen kunne låtene godt for det ble ganske så bra liv forann scenen mens CC spilte. Personlig koste jeg meg mens CC stod på scenen, dette er partypunk og så absolutt morsomt. Godt driv, attitude og ikke minst, låter som både høres bra ut og fenger. En god konsert fra et gammelt og rutinert band som så absolutt vet å levere sakene.

Setliste:

Pønke Pønk
Necktie Party
Not Just A Dream
Emiliano
Bigotry
Three Wishes
Barbies On Drugs
Gasoline Tank
Fantasyland
Believer
You Stink
Did It Again
New England
Statens Menn

866be01600484e6f4f373e14f228a1a6.jpgSå var det endelig tid for mine gamle helter, Charta 77 entret scenen. Fra første tone var det rein ekstase. Jeg stod helt forann scenen og mine knær var dagen etter tydelige bevis på hvor stort presset der framme var. Gule og blå og ikke minst, vonde. Men hei, det var verdt smerten, for fytti helvete for et show de leverte. Eneste jeg klager på er at de ikke spilte lenger og flere låter, det var nemlig mye man savnet. En time på scenen er for lite for et band som har SÅ mye bra som det Charta 77 har. Men gutta var i form, leverte den ene knalle låten etter den andre, smilte, drakk god whisky og storkoste seg. De proklamerte at det var 9 år siden sist de hadde spilt i Trondheim, men at det var like moro hver gang og at det ikke skulle ta så lang tid til neste gang. Det løftet håper jeg de holder. 

Noen av låtene Charta 77 spilte:

Cirklar
Herrarna I Sandlådan
Grisfesten
Kungarna Af Stan
Slav I dag
Tiga Är Guld
Allt Jag Säger (?)
Til Alla Dom Som En Gång Brann
Lilla Björn Och Lilla Tiger
Ensam Kvar