AUDIOPAIN – Oslo – Oslo, Club Maiden

AUDIOPAIN – Oslo – Oslo, Club Maiden

 

 

Detta var dag to av en tre dagers minifestival som ble arrangert på Maiden. Denne kvelden var øremerka til renspikka thrash, med tre sterke kandidater på plakaten. Nekromantheon starta helvete knall. Unggutta fra Kolbotn leverer tyskinspirert thrash av den skitne typen, og de har utviklet en voldsom sceneopptreden. I bandet finner vi gitarist og vokalist fra Obliteration, hvor de her er på henholdsvis gitar og bass. En trommis som spiller tight, og en vokalist som er en gjennomført faen på scena gjør resten av bandet og pakka er en sikker vinner. Nekromantheon er et forholdsvis nystarta band og de har gitt ut ei demo fra før. Men mange har allerede merket seg navnet og mange hadde møtt fram for å riste fra seg. Vi fikk noen nye låter framført i tillegg til de "gamle klassikerne", og hos undertegnede er det 'We're rotting' som setter seg best. Kjapt og råttent med en sinna vokal som gjør seg jævla bra.

 

21f0d71024cd0c932dcb059805844fd8.jpgKveldens andre ut er The Batallion, også et relativt nytt band bestående av medlemmer med bakgrunn i Taake og Grimfist for å nevne noe. Bergensbandet spiller det de så pent kaller for 'bad ass 80's death thrash metal', og med til tider seige og til tider kjappe riff, har de klart å skape en god mikstur av gullfugler. Her er det også innlevelse på scena og frontmann gjør en god figur av seg. Her må man også legge til et pluss for heftige cowboystøvler. Noe labrere stemning fra publikum enn forgjengeren, men fortsatt trangt om plassene, og de mest hardbarka fansa har funnet seg pent til rette foran scena. Så vidt meg bekjent er dette 3'de konserten The Batallion gjør, og de gjør det bra. Hurra for kara fra Bergen!

42cda9bf7e24cf7ead580c4cf8a58ec5.jpgSist i kveld var sjølveste Audiopain. SJØLVESTE Audiopain. Ikke noe labert tulleband fra indre Nes å finne på scena her nei. Kvelden var i utgangspunktet helt og alene dedikert til Audiopain, som slippfest for den nyinnspilte skiva, som for øvrig ble tilgjengelig fra denne kvelden. Markeringen gikk i at de spilte hele nye skiva spor-rett, før de slo an noen old-time schlagers. Både tøft og negativt var det å høre det på denne måten. Tøft at de presenterer skiva på den måten, og det lød så absolutt godt! Men når man ikke visste hva som kom, og ikke hadde hørt det før, blir det fort mye nye smaker for en sulten kjeft, og man sitter igjen med et inntrykk som ikke sier så mye mer en 'tøft!' Om dette holder får være opp til hver og en – jeg kommer nok ganske snart til å skaffe denne skiva, for dette låter interessant, og Audiopain har hittil gitt ut lite jeg ikke har klart å svelge. Det nå stappfulle Maiden var mer med på unotene, og livet er noe av det mest intensive jeg har sett på dette stedet. Lyden var også god gjennom hele kvelden, det er sagt før, men Maiden kan dette her med lyd.

Nedlok-logo.gif

Alt i alt en knall aften for enhver lyst-thrasher, og med snille priser på ølet før 10 var det ingen grunn til å ikke kose seg på konsertene. Klapp på skulderen til Nedlok for deres kanskje hittil tøffeste arrangement.