TÅRNÅSEN nummer fem

TÅRNÅSEN nummer fem

Tårnåsenfestivalen 07

Femte året med festival på Tårnåsen fritidssenter feires med den feteste line-upen noen sinne! Trenger det å nevnes mer enn El Caco, Insense, The Dirty Callahans, Death is Not Glamorous, Iskra og All That And a Bag of Chips pluss mange fler for 120 spenn? Med dette går Tårnåsenfestivalen inn som en av de største rusfrie festivalene for ungdom på landsbasis. Det er som sagt rusfritt og åpent for alle, og det hele skjer på Tårnåsen fritidssenter fredag 16. og lørdag 17. november. Lokale band er selvfølgelig også godt representert, vi kan nevne at både Dagros, Rabalder, Nekromantheon og Obliteration spiller i år. 

Tårnåsenfestivalen er ungdommenes festival. De er med på å bestemme hvilke band og artister som skal inviteres, og de står for mye av arbeidet rundt festivalen. Ikke bare gjør dette ungdommene til en aktiv part under hele prosessen, det gjør også sitt til at det er en ære for artistene å bli invitert da ungdommene selv har plukket ut det de liker best. Publikummet består stort sett av musikkinteressert ungdom fra kommunen, men vi har også solgt billetter til ungdommer fra flere andre steder i østlandsområdet.

På festivalen vil det være to scener som kjører show parallelt, på lørdagen vil den ene scenen bestå kun av hiphop drevet at Kolbotn hiphopfestival. 

Tårnåsenfestivalen startet med et 30års jubileum for Tårnåsen fritidssenter. Da var det et voksende musikkmiljø på Tårnåsen med en stor interesse for band, og vi valgte da å markere jubileet med en musikkfestival. Fra kommunens side har vi ikke nok ressurser til et såpass stort arrangement, derfor er vi avhengige av støtte også fra andre instanser som Frifond, FAU og dugnad, sistnevnte blant annet ved frivillig arbeidskraft og to kakelotterier. Vi er også avhengige av inntekter av billettsalg for å dekke utgiftene til festivalen.

Nå er det altså femte året festivalen arrangeres, og Tårnåsen har fått et godt rykte i musikkmiljøet i Norge. Dette gjør at både etablerte og uetablerte band ønsker å spille på Tårnåsen. Tidligere har vi hatt besøk av storheter som Jaa9 og OnklP fra Dirty Oppland, Gatas Parlament, Diaz, Rumble in Rhodos, Stonegard, Purified in Blood, Big Bang, Susperia, Torch, Gothminister og Blood Tsunami.

I og med at vi er et rusfritt ungdomsarrangement har de store trekkplastrene vært imøtekommende og forståelsesfulle når det kommer til honorar. Dette gjør at det har vært gøy for bookinggruppa å invitere band til årets festival. Samtidig gir det inspirasjon til unge band i startgropa å stå på en skikkelig scene med større artister og i år få sparke igang hele festivalen med en egen time på lørdagen. Nivået på up'n coming-bandene er som vanlig relativt høyt i forhold til alder og vi håper at det å få spille på festivalen kan fungere som gulrot for de unge og håpefulle.

Hovedsakelig vil det komme ungdommer fra Follo og Oslo-området, men vi ser at det er interesse fra ungdom blant annet fra Østfold, Vestfold, Hedmark, Oppland, Stavanger og Trondheim. Dette har antagelig sammenheng med at band fra disse områdene har spilt eller skal spille på Tårnåsen festivalen og at festivalens rykte har gått langt.

For å gjøre det enkelt for publikum, har vi satt opp buss til Kolbotn stasjon fredag og lørdag etter at siste bandet har spilt, slik at alle rekker siste toget hjem. Alle er imidlertid velkomne på festivalen da det er fri alder og rusfritt, men målgruppen er ungdom i alderen fra 13 til 19 år.

Prisen for hele festivalen er på 120 kroner, dagspass får du for 80,-. Det hele skjer altså på Tårnåsen fritidssenter i Gjallarvegen 25 på Tårnåsen, det starter fredag kl 19.00 og lørdag kl 17.00, og er ferdig rundt kl 23.30 begge dager. Festivalpass får du kjøpt på fritidssentrene i Oppegård og hos miljøteam på alle ungdomsskolene i kommunen.

Røde Kors Ungdom kommer til å ha en egen stand på festivalen.

Hvis du ønsker å vite mer om Tårnåsenfestivalen, klikk deg inn på www.kumf.net og www.myspace.com/tarnfest. Tårnåsenfestivalen ligger også ute som event på Facebook. Sjekk også ut www.kolbotnhiphop.com