EVERY TIME I DIE – The Big Dirty

EVERY TIME I DIE – The Big Dirty

Jeg hadde ikke noe særlig forhold til Every Time I Die før de ga ut "Gutter Phenomenon". Den plata ble kritikerrost av mange, men jeg fikk ikke helt taket på den. Tror jeg må gi den en ny sjanse, for den nye skiva med den ganske treffende tittelen "The Big Dirty" er pokker så bra!

Skittent er rett og slett veldig treffende her – musikken oser av sinne, angst, blod og svette og har et fandenivoldsk driv. Det blandes vilt her – alt fra nyere punkrock ala The Bronx til teknisk brutalitet ala Botch og The Dillinger Escape Plan, ispedd riff som oser streit metal.  Sånne blandinger kan fort bli alt for schizofrene, men her funker det som bare faen! Bandet klarer rett og slett å gli fra nesten streite rocka partier over i beinknusende metal og blytunge breakdowns. Og det svinger noe inni helvete hele veien. Vokalist Keith Buckley passer også som hånd i hanske her – det føles som om han spytter ordene ut av høytalerne, men kan variere fra desperat sang til dyriske skrik, og det akkurat på de rette stedene.

I tillegg har Every Time I Die vett til å ikke tvære ut sangene sine – her ligger det meste og vaker mellom to og et halvt og tre og et halvt minutt. Og det er perfekt for disse låtene – hver låt har noe friskt over seg, og du har lyst til å høre mer når låta er over. Hele plata klokker inn på relativt knappe 36 minutter over 12 låter, men det er akkurat passe i denne sammenhengen. Det er dessuten temmelig optimalt produsert, det er tungt og hardt som faen der det skal, og de rocka partiene er klare og kraftfulle uten å være overprodusert.

Nå får ikke plata helt toppkarakter, både fordi jeg tror Every Time I Die har enda litt mer og gå på, og fordi det er et par av låtene som ikke holder helt samme standard som resten. Men jeg tror uansett dette kan bli et aldri så lite gjennombrudd for Every Time I Die, og dette er definitivt en plate som bør sjekkes ut!