KOLDBRANN – Sandnes – Sandnes, Tribute

KOLDBRANN – Sandnes – Sandnes, Tribute

Denne kvelden skulle vise seg å bli en nedtur etter mitt forrige møte med Tribute som konsertarrangør. Sist overvar jeg lokale Cassock og svenskene i Crucified Barbara og selv om musikken ikke helt var førstevalget mitt var kvaliteten god og det skaptes slik et liv at inntrykket i ettertid var meget positivt. Nå var volum og attitude skrudd opp flere hakk og de onde mørkemenn i Sarkom og Koldbrann skulle spre sitt onde budskap.
Det var tydeligvis ikke mange som hadde registrert dette på forhånd, eller kanskje de bare ikke lot seg friste, for når klokken tikket mot oppstart var det skremmende lavt oppmøte. Noe av dette kan skyldes at konserten var annonsert med Throne of Katarsis som trekkplaster. En annen grunn er at metalfolket i Stavanger tydeligvis ikke skjønner at det går an å forflytte seg 10 minutter med bil til nabobyen for å oppleve konserter.
 Konserten ble derfor utsatt i en halv time i håp om at flere skulle finne veien, heldigvis hjalp dette så det var ikke direkte pinlig oppmøte når Sarkom entret scenen.

Det eneste som var pinlig resten av kvelden var bandenes oppførsel og stjernenykker. Sarkom var ikke akkurat i perlehumør når de endelig entret scenen, men de kan vel ikke smile så mye av frykt for at sminken sprekker. Drivet Sarkom satte i gang fra første unote var imponerende intenst og det tok ikke mange sekundene før de fremmøtte hadde samlet seg fremme ved scenen. Lyden var spinkel og kald, noe som ga Sarkom en ekstra ond dimensjon denne kvelden. Selv om jeg har sett meg lei av uoppfinnsomme sortmetallband med tørketrommellyd, sorte klær (helst skinn), sminke herifra til hellvette, nagler og "sataniske" symboler overalt på instrumenter og kropp fant jeg det vel verdt turen for å oppleve første delen av konserten til Sarkom.
Dessverre surnet bandet utover i konserten. Delvis på grunn av lavt oppmøte og delvis på grunn av litt tilbakeholdent publikum. Nå skal det sies at musikken til Sarkom ikke er så enkel å få tak på, noe låten Infected fra deres kommende album er et godt eksempel på, så at publikum hold litt tilbake skjønner jeg godt. At Sarkom spilte solidere låter utover i setet gjorde nok sitt til at stemningen steg etter hvert som publikum ble varme i trøya. Dessverre var vokalisten da allerede drittlei av å spille for så få mennesker og sikkert sint fordi de ikke så på han som en avgud. RoT ble introdusert som slutten på dette sataniske scenarioet uten et fnugg av humor. Med en gang den siste vokallinjen var brølt kastet han mikrofonen i bakken og stormet av scenen mens resten av bandet ble stående rådville igjen.
Mycket proft og veldig snilt ovenfor de som faktisk hadde betalt for å bli underholdt av deg denne kvelden. *klapp-klapp*
Jeg tror det er et par små steg igjen på stigen før du trenger å utvikle stjernenykker, men det er bare en observasjon fra min side.

Låtene:
Bloodstains
Alpha-Omega
Infected
Darkthrone
The Chosen One
Revival of Torment

dc960e361e0c1a3a70197bf31cb9e13b.jpg Nå var det obligatorisk røykepause for alle fremmøtte der opptredenen til Sarkom ble heftig debattert, og like raskt glemt for ikke lenge etter var Koldbrann på vei opp på scenen.
Det visuelle inntrykket av Koldbrann passet musikken godt, det er tradisjonelle sataniske viser de fremfører og de stilte i ful uniform i likhet med Sarkom. Dessverre er ikke lydanlegget på Tribute det aller beste, lyden er klokkeklar midt i lokalet men fremme ved scenen og ute på kantene blir det lett grøtete når blastingen til trommene setter i gang. Dette er ganske så naturlig, men merkes meget godt i et så lite lokale når musikken er så brutal som den var denne kvelden. Publikum hadde vel begynt å få dosen sin nå for flere trakk litt tilbake fra scenekanten, enten for å slappe litt av eller for å få med dybden i lydbildet. Koldbrann har i mine ører minst like sterke låter som Sarkom fremførte like i forkant og når tempoet kom skikkelig i gang ble det litt liv i de fremmøtte igjen. Hvem kan unngå å trekke på smilebåndet av låttitler som Djevelens Treskeverk og I Suveren Forakt?
Som show var dette en sterk opptreden, musikalsk var det litt svakere, men med tanke på at så få hadde møtt opp syntes jeg Koldbrann taklet det hele bra. Humøret til gutta på scenen var ikke på topp og de hadde flere gir å gå på som de nok hadde tatt frem med bedre respons, men flinke artister med erfaring skal gi alt uansett, og der kom begge disse bandene til kort. Jeg sto under konserten og tenkte på hvor bra disse bandene kunne ha gjort det på Inferno eller HITS med et større publikum. Jeg tror de hadde utagert mer og vist seg frem fra en mye bedre side på et større arrangement.

Spilleliste:
Alt Er Befengt
Steinet Til Jorden
Kaosmanifest
I Suveren Forakt
Pogrom Pestilent
Djevelens Treskeverk
Fredløs
Inkvisitor Renegat
Bestial Swarm

Jeg trives på Tribute og skal ikke dømme etter denne ene opplevelsen, men med tanke på hvor få som møtte opp når Terrorfront arrangerte Vital Remains i 2005 og oppmøtet denne kvelden virker det rett og slett ikke som om det er mange nok i Sandnes som har interesse av brutal metal til at det lønner seg å holde konserter.
Jeg håper inderlig at jeg tar feil.
Prove me wrong folkens!

 

Foto: Kristian Brandsås. (For flere bilder fra konserten, sjekk vårt fotogalleri)