MUST MISSA – Martyr of Wrath

MUST MISSA – Martyr of Wrath

Estlandsk metal har vi begynt å se på her i Eternal Terror den siste tiden, og det er stort sett middelmådige greier de leverer. Men med bandet Must Missa (betyr Black Mass) finner man et band som har mer å fare med. Dessverre er det veldig vanskelig å plassere Must Missa i en bås sjangermessig for himmel og hav som de vingler fra sjanger til sjanger på denne skiva. De er innom sjangere som thrash, blackthrash, black metal a la Immortal og black metal a la Darkthrone. Det er sistnevnte stilart de benytter seg av på de fleste låtene og da gjerne en mer thrasha utgave av Darkthronemusikken. Vokalen varierer også veldig mye og det er rent umulig å bli klok på hva det er Must Missa egentlig prøver å oppnå med Martyr of Wrath. Personlig synes jeg musikken deres er både kul og bra, men vinglingen mellom sjangrene ødelegger mye og det er lov å forvente at de har funnet sin nisje ettersom de har holdt det gående siden slutten av nittitallet. Man kan faktisk lett tro at det enten er benyttet flere forskjellige musikere eller at låtene er spilt inn i flere tidsperioder.

Når det er sagt så er det en god del bra musikk på denne skiva. Mange kule riff og heftig thrash som lett får rockefoten i gang, kalde monotone Darkthrone-låter og litt mer drivende blackthrash låter som minner en del om Aura Noir. Så, liker du Immortal, Darkthrone, Aura Noir og/eller heftig thrash metal, da bør du sjekke ut den siste skiva til Must Missa.