DIRGE – Wings Of Lead Over Dormant Seas

DIRGE – Wings Of Lead Over Dormant Seas

Franske Dirge er et nytt bekjentskap for undertegnede. Heldigvis er det et bekjentskap som har gitt mersmak, som du kanskje skjønner ut fra karakteren jeg har gitt. Atmosfærisk sludge metal er vel den sjangeren som best beskriver bandet, og man kan sammenligne dem med band som Isis og Neurosis. Mao er det tunge saker dette her, nærmest doom kan man si, med drømmende og disharmoniske partier og med drøssevis av, ja nettopp, atmosfære. Det er også en god del prog i Dirge.

Det er lange låter vi får servert her, faktisk opp til 20 minutter (egentlig er dette en dobbel-cd utgivelse hvor disk 2 består av den en time lange tittellåta(!), men denne er ikke med på promoen jeg sitter med) med knallbra metal. Åpningslåta i så måte er en liten innertier hvor det skifter mellom tung, treg og massiv sludge og drømmende avslappende partier før det igjen kommer inn disse tunge, tunge gitarene for så å skifte igjen en liten stund etter. Vel, det samme kan vel egentlig sies om låt tre og fire au… Ikke så altfor mye vokal å spore på skiva, det er mest musikken som står for snakkinga. Og hva det synges om aner jeg ikke, og jeg bryr meg strengt tatt ikke heller, heh! Tøffe saker dette, og bandets øvrige diskografi er definitivt noe som skal sjekkes ut ved en senere anledning.