NUNSLAUGHTER – Oslo – Oslo, Betong

NUNSLAUGHTER – Oslo – Oslo, Betong

Hele 3 band stod på plakaten før Nunslaughter, og jeg tenkte med meg selv, ”pokker, siste tog går kvart over 12, uh!”  

Etter litt forsinkelser kommer første band Unspoken på scena. Norsk daumetall for de som måtte rynke på nesa. De spilte hardt og brutalt, til tross for at ikke alt for mange hadde funnet veien ned i kjelleren til Betong enda. Etter noen låter, som først knakk et par krageben, kunne man høre hvorfor norsk daumetall ikke nødvendigvis fester seg. Det blir for kjedelig i lengden – selv om det er vondt å si det.
Svenskene i Nominon var de neste til å prøve seg, og de hadde i hvert fall prøvd seg på flaska om ikke annet. Nok et bevis på det inntrykket jeg har fått om at svensker med langt hår stort sett er møkka fulle på konserter. Nok en gang brutal daumetal. Nominon leverte et litt mer råttent pust i ansiktet enn scenekaprerne før dem, og med heftig Fleksnesprat gikk de glatt av med seieren som det beste av oppvarmerne.
Siste band ut før hovedattraksjonen var svenskene i Demonical. Standard svensk daumetall uten særegne trekk, og konserten sitter igjen som en av mange,
uten å skille seg ut.  

_MG_3425.jpgHovedsponsor av ond stemning i kveld var amerikanske Nunslaughter, som har en liste med utgivelser like lang som korset til Jesus var høyt. Siden slutten av 80-tallet har de spydd grusomhet og blasfemi jorden rundt, og i kveld var det naglet for deres første lemlestelse på norsk jord. Undertegnede hadde gledet seg til dette helvete, som mange andre tydeligvis også hadde gjort. Kjellerlokalet begynte på dette tidspunktet å fylle seg, samtidig som klokken tikket faretruende nærme 12’ern. Nunslaughter sparker i gang hardere enn noe man oftest ser. Rått og dødt, akkurat som en fersk tartar. Intensiviteten man ser på amerikanske småkonserter har plutselig fått en inntreden i Norge, der publikum nærmest smelter sammen med bandet på scena. Uheldigvis er det ikke mange minuttene til toget går, og det blir bare en snarvisitt innom helvete for meg denne kvelden. Nå venter man bare på neste gang!