UNEARTHLY TRANCE – The trident

UNEARTHLY TRANCE – The trident

  • Rating: 4.5 / 6

Hva får du dersom du blander en dæsj Eyehategod med en real dose Neurosis, og tilsetter en knivsodd black metal? Svaret er Unearthly Trance, et band som med sitt tredje album er farlig nære en innertier. "The trident" er på ingen måte en fersk utgivelse, faktisk ble den sluppet så langt tilbake som i første kvartal i 2006, men en god plate er en god plate uansett når den kom ut, så here goes.

Unearthly Trance har i grunnen ikke funnet opp kruttet på nytt, men de er meget dyktige på det de gjør. Man kan trygt plassere bandet innen sludge sjangeren, men de behersker å blande inn elementer som vi kjenner igjen fra andre sjangere, og samtidig få alt til å passe sammen på en god måte. Uansett om det er sludge, black metal eller post rock som drønner ut av høytalerne, låter det fett. Med andre ord er variasjon en av "the tridents" store fortrinn. Det sammen med masse fete riff, en herlig aggresjon og en stemning som nærmest oser av desperasjon, gjør "the trident" til en vinner som har blitt spilt jevnt og trutt her hjemme i over et år nå. Grunnen til at jeg ikke deler ut høyere karakter er at "the trident" er uhyggelig jevn. Den innehar ingen svake øyeblikk, men samtidig er det heller ingen virkelig store låter her, alt er som sagt meget solid, men toppene uteblir altså.

Kort sagt, er du en person som er åpen for litt av hvert innen musikalsk ekstremitet, ja da gjør du lurt i å følge mitt eksempel. Bli fan av Unearthly Trance du også.