DEATHBOUND – We Deserve Much Worse

DEATHBOUND – We Deserve Much Worse

Du veit stort sett hva du får, når du setter på ei skive med grindcore. Noen band overrasker med variasjon og krumspring du kanskje ikke venter deg, men finske Deathbound er ikke et av dem. Her er det 18 låter med gjennomsnittlig spilletid på halvannet minutt, grumsete produsert, og stort sett bånn pinne hele veien.

Jeg hører ikke så alt for mye på grindcore, så det er mulig jeg ikke er rette mann til å si noe om denne skiva. Men i det store og hele, så var det ikke noen halleluja-opplevelse å høre Deathbound. Det er som sagt helt etter formelen, og det blir alt for likt og ensformig for min smak. Blastbeats, nedstemte gitarer og gurgle/death-vokal er det vi får servert. Av og til er det et litt mer "melodiøst" brekk, eller et groovy riff i starten av en sang, men det er ikke mange sekundene før musikken ligger i den vante leia igjen. Etter ca halvspilt plate, har jeg mista tellinga over hvilken låt jeg er på, for dette blir for ensformig for meg. Det er brutalt og hardt, men det er veldig lite variasjon. Låtene slutter og begynner nesten uten at en kan spore noen endring.

Det er mulig dette er snacks for de som aldri får nok grindcore i platesamlinga si, men dette er en plate jeg tviler på at jeg kommer til å plukke fram igjen. Jeg kan strengt tatt ikke slakte den, for det er ikke noe feil med det som gjøres, men som sagt engasjerer det ikke meg noe særlig. Elsker du grindcore, så sjekk for all del ut noen låter av Deathbound, men forvent ikke alt for mye.