DAWN OF RETALIATION – A Plague Called Religion

DAWN OF RETALIATION – A Plague Called Religion

  • Rating: Demo / 6

Death metal er i skuddet som aldri før her hjemme og siste tilskudd her i gården er en demo fra et band som kaller seg Dawn of Retaliation. Gutta kommer fra Sandnes og musikalsk ligger de godt plantet i kjapp, rett-fram death metal. Det er noe svensk over det hele, men også mange influenser fra den amerikanske scenen.

A Plague Called Religion er tittelen på denne 3 spors demoen og den kan enklest deles opp i 2. De 2 første låtene "Eviscerate Their Destiny" og "Vendetta" er brutale, kjappe og ultraintense mens på den siste låta "A Plague Called Religion" beveger bandet seg inn i den In Flameske verden som det virker alle death metal band nå skal innom. Det er mulig dette er veien å gå om de vil få mange fans av akkurat den typen death metal. Jeg foretrekker den mer brutal og mindre In Flamesk, noe i gata med de 2 første låtene.

Hvis disse 2 låtene er nyere enn tittelsporet og er veien bandet har valgt å gå, da har jeg troen på dette bandet, men er det motsatt, da er jeg redd for at Dawn of Retaliation bare blir et band i en stor mengde som raskt blir glemt. Jeg håper at Dawn of Retaliation velger å gå den brutale veien og ikke den som alle velger. Stå for det dere tror på og ikke bli en del av en gedigen haug med band det er populært å hate.

Nå skal det sies at tittellåta langt fra er ren Göteborg; det er mer som At the Gates og også The Haunted og faktisk en smule mer brutal enn det igjen. Så det er faktisk ikke så helt ille. Men en god start for dette Sandnes bandet, og det skal bli spennende å høre hva de kommer med neste gang.