MASTABAH – Purity

MASTABAH – Purity

Polsk death metal har vi vært innom mange ganger her i terrorland, og denne gangen er det et ferskt band som kaller seg Mastabah. Mastabah ble startet opp i 2004 av tidligere Azarath og Damnation gitarist Thorn og Jack, også aktiv som trommis i Dark Legion. De fikk raskt med seg Martin (Dark Legion) på bass og Nicholas på gitar og nå i år fikk de med seg Trauma vokalisten Chudy for å komplettere line upen. En demo fra 2004 er alt de har på samvittigheten fra før av, men nå er de på markedet med sin debut kalt "Purity".

Her handler det om brutal death metal slik bare polakker kan lage den. Brutalt, teknisk og til dels kjapp god death metal med en vokalist som er oppvokst i kullgruvene et eller annet sted i det etter hvert så strenge landet Polen musikalsk. Det er flust av tøffe riff og riffpartier, men det er i hovedsak vokalen og de noe dominerende trommene som herjer mest på denne skiva. Gitarene er tonet ned og gjør at de til tider dessverre blir litt for utydelige. Noe mer gitarlyd og dette kunne blitt en gullgruve. Det må nevnes at bandet har en meget dyktig trommis i Gore, det er sjelden man hører såpass bra tromming fra unge og ukjente band.
Dessverre består denne miniskiva av kun 7 låter på totalt xx minutter. Jeg skulle ønsket meg mer, mye mer, for dette smaker det fugl av. Jeg håper de fortsetter med dette prosjektet og klarer å komme opp med en fullengder i løpet av ikke så alt for lang tid.