NETTLECARRIER – Promo 2007

NETTLECARRIER – Promo 2007

  • Rating: Demo / 6

Nettlecarrier er den nye lekegrinda til Ciekals (Ljå) og Mannevond (Koldbrann/Urgehal) og med seg på trommer har de en mann ved navn Voldswagen. De startet opp i 2004 og i mars i år kom de seg endelig i studio og fikk spilt inn ett par spor som du finner på Promo 2007. Esuriem og Cup Of Lethe heter låtere der tekstene for øvrig er skrevet av ikke ukjente Dirge Rep.

Du har kanskje ved å se på medlemmene forstått hvilken stil det er snakk om? Joda, Nettlecarrier spiller blackmetal, ingen tvil.

Først ute er Esuriem og denne låten har elementer fra doom i seg og er definitivt den mest varierte av de to låtene. Den åpner nemlig som en god doom/blackmetal låt med kalde riff, grim vokal og enkel, rolig tromming. Lyden er utrolig herlig, meget passende til musikken. Det rolige varer selvfølgelig ikke evig og etterhvert fyker tempoet opp, betraktelig. Dette er blackmetal, norsk og gjenkjennelig. Ikke noe nyskapende, men gjort med følelse og nerve.

Cup Of Lethe er altså andre låt ut og denne er rett gjennom kjapp blackmetal. Tid tross for at denne er mindre variert så er dette min favoritt av de to. Den er kort, rett i trynet og veldig tidlig 90-talls. Enkelt og effektivt heter det. Knall låt.

Det sier seg selv at vokalen er rå da Mannevond er et unikum på den fronten…

Nettlecarrier er nok et bevis på at selv om det er 2007 så kan man fortsatt spille blackmetal slik som i «gamle dager» og det kan fortsatt låte bra. Gjør det fra hjertet med nerve og stolthet, det har Nettlecarrier tydeligvis gjort!!!!

www.myspace.com/nettlecarrierofdoom