HAMMERSLAG KICK-OFF – Tønsberg, Støperiet

HAMMERSLAG KICK-OFF – Tønsberg, Støperiet

Da var tiden endelig kommet til å begi seg ned til Tønsberg, nermere bestemt Støperiet,
for å være med på en av sommerens absolutt høydepunkter -nemmelig Hammerslag Kick-off.Hammerslag er som de fleste innen metal-Norge vet en ekstremmetal-festial som holdes
i Tønsberg. Kick-off'en holdes på sommeren, mens selve festivalen er om vinteren.Headliner i denne gangen var ingen andre enn Gorgoroth, med Creep Colony og Dimension f3h
som suport.Jeg ankommer Tønsberg by litt over 10 om kvelden, for så å finne ut att jeg har misforstått lokaliseringen av lokalet. jeg trodde det var i Eik-hallen (der vinterens festival ble holdt), jeg ringer straks mester-hjernen bak det hele, Bjørn Almar Johansen, og spør om retninger.
"Er du kjent i Tønsberg?"
-Ja, sånn passe…
"Gå ned mot brygga, så skjønner du hvor det er hen". Jeg begir meg nedover i retning elva. Jo lenger ned jeg kom, jo mørkere ble det.
Da snakker jeg selvsagt om mørkkledde, å ikke…ja, det snakker jeg ikke om.
Folk strømmet ut fra overalt, og ut mot broen. Vell over på andre siden ligger Støperiet, lokalet som denne natten skulle få gjennomgå. Dørene åpnet klokka 11, å jo mer tiden
nærmet seg, jo lenger ble køen bak meg. Endelig skulle dommedags klokke slå elleve, og porten åpnet. jeg gikk inn, kjøpte meg en pils, gikk ut og rakk akkurat ta en røyk før første bandet startet det hele. 

Creep Colony017.jpgCreep Colony var første"mann" ut denne kvelden. Creep Colony består av tre unge karer, som
spiller kald, gammaldags svartmetall. Det var for meg ett helt ukjent band. Det
eneste jeg hadde hørt om dem var att de egentlig skulle spille på Slottsfjellfestivalen (som ble holdt tidligere på dagen). Musikken deres kan kanskje best beskrives som "arktisk svartmetal".
Noe Darkthrone, Burzum-inspirert, med noe surere vokal (dog ikke like tøff). Etter publikums reaksjoner å dømme var det delte meninger om deres opptreden. Noen likte det og noen likte det ikke. Noe som gjelder for de fleste band. Men faen, selv om jeg personlig ikke kommer til å kjøpe skiva deres så synes jeg det er ganske tøft att en gjeng 16-åringer blir med på noe sånt.
Etter min mening var det å klassifisere som bedre enn masse annet av dagens såkalte black metal.
I bilen hjem var det en som hadde fått klørne sine i demoen deres, som vi satte på. Jeg klagde ikke. Bandet har siden 2003 gitt ut to skiver, og selveste Fenriz har uttalt att han har stor tro på bandet. Dette er muligens ett band som er på vei oppover, som jeg skal holde ett lite øye med fremover.

Dimensionf3h 071.jpgDimension F3H sto nå for tur, ett band som er startet av Morfeus fra Limbonic Art.
Sammen med seg fikk han Nesmoht fra Arch Nemesis på vokal og Thunderforce fra Pagan’s mind på slagverk. Etter å ha gitt ut "Reaping the world winds" har bandet hatt noen små forandringer.
Morfeus står nå selv for vokalen, mens det har kommet nye medlemmer på bass og trommer.
Bandet er i skrivende stund i gang med å gjøre seg ferdig med den kommende skiva;
"Does the pain Excite you?" De beskriver selv den nye utgaven av bandet som mer aggressiv og mørk, noe som de skulle få vise frem denne natten. Musikken deres kan beskrives som industriell trash med en god dose synth. Folk samlet seg i større antall for dette bandet, og det så ut som att det var noe begeistring. Selve musikken er ikke helt min smak, men det var jo allikevel en bra prestasjon, noe jeg absolutt ikke var alene om å mene. Bandet holdt det gående ganske lenge og lagde bra liv. Dette kan så klart ha noe med å gjøre at folk hadde blitt
mer oppmerksomme på ølsalget, men hva vet jeg? Det hele nådde sitt høydepunkt da de spilte tittellåte fra den kommende skiva, Does the pain excite you?. Headbangingen satte i gang, og man kunne fra avstand skimte hender i været gjennom det røyklagte lokalet. Det så faktisk litt ut som en scene jeg har sett på en film. Det var en gjeng skikkelser inni en dusj, som skrek og hevet hendene sine. Det jeg mener å si var att det var jævlig tøft! Da det tok slutt, gikk jeg ogDimensinF3H_Does The Pain Excite You.jpg
arrangør Almar ned for å ta en aldri så liten prat. 

Set liste Dimension F3H:
-Babylon
-Freakshow
-Reaping the world winds
-Does the pain exite you?
-Final solution
-Superior
-In a dreamlike state of mind

Gorgoroth359.jpgEtter X antall røyk og pils var tiden endelig kommet for kveldens utvilsomme høydepunkt:
Gorgoroth. Dette er andre gangen Gorgoroth er med på Hammerslag. Sist gang i 2005 på Spiret (en gammel kirke i Tønsberg sentrum) som det ble mye snakk om på nyhetene. Dette er også første gang Gorgoroth spiller live siden de gav ut Ad Majorem Sathanas Gloriam. Bandet har vært mye omtalt i media av diverse grunner som jeg tror de fleste kjenner til. Noe som også har gjort att bandet ikke har vært fult så aktive når det kommer til selve spillingen. MEN: det var det ingen ting som tydet på i natt! Gorgoroth entrer scenen litt over klokka 3. Publikum hadde selvsagt for lengst samlet seg for å være der fra første stund. Det hele begynte med att man hørte diverse skumle toner, før gardinen noen sekunder senere ble senket. Å der sto de; stygge som få.

Gorgoroth 500.jpgMellom bandet og publikum var det plassert 12 trestaker. Hver av dem hadde ett avkappet sauehode på seg. Under der var det en slags gjerdelignende konstruksjon med piggtråd, fakler og enda flere dyrehoder. Publikum var i ekstase fra første stund! Bandet var kledd med sort klær, symboler, nagler og rikelig med liksminke, noe som forsterker det ekstreme utrykket og budskapet. Enda mer forsterket blir utrykket av vokalist Gaahl, med ett blikk som kunne skremt fanden på flatmark. Lyden var også overraskende bra denne natten. De kjørte på med godlåter fra første stund. Mine personlige favoritter fra seansen må være Destroyer og Incipit Satan. Under sistnevnte viste Gaahl att han også har en meget god clean-vokal (om man kan bruke det uttrykket). Den eneste låta jeg egentlig savna var "When love
rages wild in my heart", fra Incipit Satan-skiva. Men det var egentlig ikke noe jeg regnet med å få høre heller. Det er vel kanskje heller ikke nødvendig å fortelle hva slags musikk Gorgoroth spiller. For å summere opp så var dette en av de beste musikkopplevelsene jeg har vært med på. Man får inntrykk av att man hører mer enn bare musikk; ikke bare lyd, men også ett budskap. Ett sterkt ett sådan. Lyden var også ekstremt bra denne kvelden! Alt var over alle forventninger. Det hele ble avsluttet med att ett dyrehode ble kastet på publikum, og så var dansen slutt.

Gorgoroth_AdMajorem.jpgSet liste Gorgoroth: 

-Bergtrollets hevn
-Procreating
-Forces
-The rites of infernal invocation
-Profetens åpenbaring
-Carving a giant
-Destroyer
-Incipit satan
-Possessed by satan
-Unchain my heart
-Prosperity and beauty
-Revelation of doom

All kreditt til Bjørn Almar som alene er ansvarlig for alt det her. Han vet å stelle i stand.
Og så vil jeg oppfordre alle som kaller seg metal til å komme seg på Hammerslag Vinterblot.
Les mer om det her:

 http://www.hammerslagfestival.net

 http://www.darksideofnorway.no/