NILE – Legacy of the Catabombs

NILE – Legacy of the Catabombs

  • Rating: 3 / 6

Relapse har bestemt seg for å melke de siste kronene de kan ut av Nile fansen og dermed så en litt unødvendig best of skive dagens lys. Legacy of the Catabombs er titelen på saken som i tillegg til CD inneholder en DVD med alle videoene til Nile. Det høres stort ut, men bandet har bare spilt inn 3 videoer og dermed er det kun 3 videoer på denne DVD-en. Det var en megaskuffelse av dimensjoner å finne ut akkurat dette. Man får liksom en følelse av å ha blitt lurt en smule av Relapse. Nå kostet ikke denne greia all verden for med dagens kule dollarpris endte prisen inkludert porto opp på drøye hundrelappen. Men, skuffelsen er der allikevel. Tankene går tilbake til den såkalte ultralimiterte metalbox versjonen av Annihilation of the Wicked, som i realiteten var en ”matboks med martna-smykke” som en kollega så pent uttrykte det.

Selve best of CD-en er det lite å klage på. Den inneholder 12 låter plukket ut fra hele diskografien til Nile opp til og med nevnte Annihilation of the Wicked. Å plukke ut 12 låter til en slik skive krever ingen mesterhjerne, siden det meste av det Nile har gjort hadde passet inn på en sånn skive. Likevel har Relapse gjort en god jobb der og skal få skryt for det. Men man hadde kanskje forventet en eller flere bonuslåter som ikke har vært utgitt før. Kanskje en livelåt eller noe demomateriale. Men neida, her finner du kun de 12 låtene, og det uten at de har gjort noe som helst med dem.

Selve CD-en og DVD-en kommer i en meget pen digipack, men inne i den fikk man nok en smekk i form av at der hvor bookleten skulle ligge, der lå det 2 mailorderflyers i stedet for. Hva skal det bety da Relapse?

Nei, dette var slette saker. Musikken er som alltid konge, men dette var ganske enkelt et slett forsøk fra Relapse på å tyne penger med et band de hadde i stallen. Dette kunne de klart seg uten. Jeg får litt Hammerheart feeling over det hele. Fy skamme seg.

CD:

Cast Down the Heretic
Sacrifice Unto Sebek
Lashed to the Slave Stick
Execration Text
Sarcophagus
Unas Slayer of the Gods
Masturbating the War God
Chapter for Transforming into a Snake
Black Seeds of Vengeance
Howling of the Jinn
Barra Edinazzu
Smashing the Antiu

DVD:

Execration Text
Sarcophagus
Sacrifice Unto Sebek