HELLVETO – 966

HELLVETO – 966

L.O.N. må være en av metallverdenens mest energiske sjeler. Han er mannen bak enmannsprosjektene Hellveto, Winds Of Garden og Blakagir samt at han har med seg en gitarist i bandet Sarkel. Nå tviler jeg på om bandene Winds Of Garden og Sarkel er aktive lenger, men Blakagir kom nylig med ny skive og dette er Hellvetos tiende skive, den første ble utgitt i 2002(!!!)
Vi snakker om symfonisk og melodisk hedningemetall som gis ut på samlebånd i et forrykende tempo uten at det kan ha hatt så mye å si for kvaliteten, for Hellveto lyder både spennende og tidvis originalt på sin tiende utgivelse. Nå skal jeg ikke skryte på meg at jeg har lånt mer enn et halvt øre til det denne Polakken har satt navnet sitt på tidligere, men at dette gruser er det liten tvil om. Det er middelalderpreg over det hele, låtene er episke og bruken av synth understreker strukturen og stemningen albumet gjennom.
Vi blir tatt med på en mørk, mystisk reise gjennom albumet og musikken er som bakteppet til en pilgrimsferd. Det hele er så stemningsfullt og veksler fint mellom sårt og ondt at det er lett å sette på dette høyt for å drømme seg tilbake til en tid der alt var enklere og mer primitivt. Evnen L.O.N. har til å blande inn små elementer fra folkemusikk uten å la de bli påtrengende forsterker den mystiske rammen. Akustiske gitarer, blast beats, black metal, raspende vokal, polske tekster. Det er ikke måte på hvor sammensatt og kompromissløst dette enmannsprosjektet er og der finner du den ene svakheten L.O.N. har; dette blir for smalt til å kunne få den store oppslutningen uten at det investeres store summer i PR og det tviler jeg på at Pulverised har økonomi til.
Synd, for dette kan nytes av tilhengere av så forskjellige leirer som Dimmu Borgir, Darkthrone og Amon Amarth.