AC/DC – Ballbreaker

AC/DC – Ballbreaker

  • Rating: 3 / 6

Denne skiva så dagens lys i 1995 for første gangen og anledningen for at den blir anmeldt her og nå, er at den ble reutgitt i 2004. Vi mottok den dog ikke før nå i 2007 og spør ikke meg hvorfor.

Hva skal man egentlig si om et album som Ballbreaker? Ikke er skiva bra og ikke er den dårlig. Ikke inneholder den en eneste låt som har antydninger til å bli en släger og ikke finnes det råskap og den til dels rocka intensiteten som man vet AC/DC kan, men på en annen side finnes det knapt en svak låt på skiva. Albumet er sterkere enn flere av skivene AC/DC har sluppet i årene før denne kom, men allikevel er det noe som mangler på denne skiva for at du som lytter helt skal ta av.

AC/DC var bedre før, og det tror jeg er den enkle og muligens også den eneste årsaken til at Ballbreaker ikke helt ble noe stort album. Jevnt ja, men veldig anonymt. Hvor er for eksempel de fengende gitarsoloene til Angus Young? AC/DC var bedre før, mer er det ikke å si om den saken.