SUHRIM – Happy Hour

SUHRIM – Happy Hour

Belgia er ikke akkurat kjent for sine death metal band, men det har Suhrim lyst til å forandre på. Ut i fra hva jeg kan se ga disse karene ut sin første demo allerede i 1991, så det er ikke jyplinger vi har med å gjøre her. Man skulle kanskje tro at et band med såpass mange år på baken virkelig hadde noe fett å by på, men den gang ei. Dette var heller begredelig greier.

Traustere death metal enn dette skal man lete lenge etter. Hadde dette albumet blitt utgitt i 1992, tror jeg ikke det er mange som hadde blitt imponert da heller. Dette er så anonymt på alle områder, at det er klin umulig å huske noe som helst, selv etter gjentatte lyttesesjoner. For de som mot formodning er interessert, så spiller Suhrim brutal death metal med masse blastbeats, ikke ulikt eksempelvis Cannibal Corpse, men selv kannibalenes dårligste plate er mye bedre enn dette.

Et band som ikke har et eneste minneverdig riff eller parti å by på, er etter min mening ikke modne for en platekontrakt, og jeg synes nok plateselskapet var litt for snille den dagen de tilbød Suhrim en kontrakt. Det er lite å utsette på fremføring, og produksjonen er ikke så ille, men i dag er dette selvfølgeligheter. Nesten alle death metal band i dag har god produksjon, og er rimelig dyktige på sine respektive instrumenter. Moralen er vel at det ikke hjelper hvor mange år man har spilt metal, dersom man ikke innehar noe som helst talent som låtskriver.

Det er rett og slett umulig å anbefale dette albumet. Det finnes sikkert fire tusen death metal album som er et bedre kjøp enn "happy hour". Rett og slett en totalt unødvendig plate fra et unødvendig band.