Wacken Open Air 2007 – rett rundt hjørnet

Wacken Open Air 2007 – rett rundt hjørnet

WACKEN OPEN AIR 2007

Da var tiden kommet for en av Tysklands mange stoltheter, nemlig Wacken-festivalen. Verdens største metal-festival. Fjorårets festival inkluderte over 70 band, så vel som over 60 000 elleville fans fra hele verden. Selve festivalen foregår i Nord-Tyskland, ikke langt fra Wacken by (derav navnet). Dette er virkelig festivalen (og landet) for de virkelig store.
Headlinere i år er navn som Blind Guardian og Iced Earth, med band som Immortal, Dimmu Borgir, Saxon og Lacuna Coil "under seg". Dette er med andre ord stedet for ethvert menneske med sansene sine inntakt. Uansett hvilke undergenre av metal man liker, så er man dømt til å finne noe man liker. Foruten band så er det et yrende festivalliv, fullt med mennesker fra både her og der, på jakt etter eventyr og ære. Det skal godt gjøres å kjede seg. Nedenfor følger litt teknisk informasjon, lineup og litt skriverier om noen av høydepunktene.

 

Sted: Wacken, Tyskland
Dato: 02.08 – 04.08
Pris: 99 Euro (festivalpass, inkl. parkering/teltplass)
Aldersgrense: Fri

LINEUP:

-1349
-All that remains
-Amorphis
-Die Apokalyptischen Reiter
-Belphegor
-Benedictum
-The Black Dahlia Murder
-Black Majesty
-Blind Guardian
-Bullet For My Valentine
-Cannibal Corpse
-ChthoniC
-Communic
-Destruction
-Dimmu Borgir
-Dir En Grey
-Disillusion
-Electric Eel Shock
-Enslaved
-Falconer
-Grave Digger
-Haggard
-Heaven Shall Burn
-Iced Earth
-Immortal
-In Flames
-J.B.O.
-Kampfar
-Lacuna Coil
-Letzte Instanz
-Lordi
-Moonsorrow
-Moonspell
-Municipal Waste
-Napalm Death
-Narziss
-Neaera
-Norther
-Rage
-Sacred Reich
-Samael
-Saxon
-Schandmaul
-Sodom
-Sonic Syndicate
-Stormwarrior
-Stratovarius
-Swallow The Sun
-Therion
-TYR
-Unheilig
-Vader
-The Vision Bleak
-Volbeat

 

Blind Guardian: Kjent som en av power-metallens, eller som noen velger å kalle det; "Tysker-metallen"s, virkelig store. Bandets historie strekker seg tilbake til -84. Siden den gang har bandet gitt ut 17 skiver. (Dette finner undertegnede litt morsomt, da dette også er WOA nr. 17, og bandet spiller på hjemmebane). Musikken deres har dog forandret seg litt med årene. Det gamle var mer "old school" Power Metal med et hint av Speed Metal. Dette gjelder stort sett de 2-3 første utgivelsene. Mens det nye bærer preg av en slags blanding av progressiv, symfonisk heavy og powermetal. Besetninger består av Hansi Kursch på vokal, Marcus Siepen og Andre Olbrich på gitar, og Frederik Ehmke på slagverk. Fast bassist i bandet har de ikke, så der benyttes en session musiker. Man kan glede seg til masse bra musikk fra deres retning under det hele. De kommer nok garantert til å spille godbiter fra den nyeste utgivelsen, A twist in the myth. Stemningen kommer nok ikke til å holde dem tilbake heller. Tyskermetall med større mengder Tyskere er jo bare nødt til å bli bra.
http://www.blind-guardian.com/

Iced Earth: Bandet har siden 1991 gitt ut 9 skiver, samt noen filmer. Låtskriver og frontmann Jon Schaffer legger ikke skjul på sine politiske meninger, som han blander inn med historiske begivenheter når han lager musikk. Musikken brer preg av nydelig organiserte, myke gitarriff, lyse soloer, og trommer som til tider kan minne litt om Manowar. Enkle men effektive slag. Musikken kan kanskje beskrives som en god blanding av heavy, doom og power-metal, med innslag av speed og progressive elementer. Dette er en god samling dyktige musikere som vet hva de driver med. Godt oppi åra, men som fremdeles holder det gående. Besetninger lyder som følger: Tim Owens på vokal, Jon Schaffer på rytmegitar og backing-vokal, Jim Morris på lead-gitar, James MacDonough på bass, og på trommer Richard Christy. Dette er noe ingen vil gå glipp av når man først har mulighet til å oppleve det. Dette er kanskje festivalens mest ettertraktede band.
http://www.icedearth.com/

 
Immortal: Ett av svartmetallens største navn, og pionerer innenfor sin sjanger. Bandet har holdt på siden tidlig nittitallet, og har siden den tid gitt ut 7 (+1) fullengdere, pluss en DVD. Gjengen sjokkerte verden i 2003, da de annonserte at bandet skulle gi seg. Det er derfor en storslagen nyhet at bandet nå er på beina igjen, i det minste for ett par konserter. Line-upen er dog noe forandret. Abbath tar seg som vanlig av vokalen og gitar, Horgh på trommene, mens det nå blir selveste Apollyon på bass. Musikken deres har variert noe fra starten av, men en ting har de holdt fast med; nemlig den lett gjenkjennelige kalde lyden. Dette er hva "true Norwegian black metal" er. Den nyeste utgivelsen, Sons of Northern Darkness har riktignok ett noe annet sound enn de forrige, men man trenger ikke høre to ganger for å få med seg hvem sin musikk som blir spilt. Noe annet de har holdt ved like er liksminka! Samma tegninga helt siden starten. Dette er et must for alle med sansen for svartmetall, og om du ikke allerede har SoND-skiva, så kjøp den.. Før folk for greie på det.
http://www.immortalofficial.com/

 
Dimmu Borgir: Kanskje ekstremmetallens mest kjente navn. Bandet oppstod i -94 og har ikke ligget på latsiden når det kommer til utgivelser. Hele 14 skiver. Musikken kan vel best beskrives som melodisk svartmetall, med hint av heavy og thrash. Dette er noe mange mener er nærmest feil å kalle svartmetal, men bandet lar seg ikke stoppe av den grunn. Plate- aktuelle med In sorte Diaboli, bandets første konseptskive, med selveste Hellhammer fra Mayhem på trommer så blir det nok en helaften med melodier av det slemme. Bandet består av Shagrath på vokal, Silenoz og Galder på gitar, Mustis på keyboard(s) og ICS Vortex på bass. Session-trommis denne kvelden blir Tony Laureano. Shagrath og kompani spiller nå opp til dans. Styggere og sintere enn noen gang tidligere (spesielt etter de fikk vite at den nye skiva deres ble lekket på nettet før utgivelsesdato). Uansett hva mange måtte mene om dette bandet, så er det også mange som nærmest forguder det. Dette er et band som sjeldent spiller på Norsk jord, så benytt sjansen og møt opp.
http://www.immortalofficial.com/