ANGANTYR – Hævn

ANGANTYR – Hævn

Angantyr består av herren Ynleborgaz og mannen står for alt (bortsett fra cello) selv i dette enmannsforetaket fra Danmark. Bak seg har han ett par demoen og dette er hans tredje fullengder. Selv ble jeg anbefalt dette av min tyske venn Torsten og når jeg da fikk muligheten til å anmelde denne promoen var det altså ikke nei fra min munn. Intet dumt valg!

Etter en fantastisk feit og nydelig intro braker det løs med umiskjennelig skandinavisk blackmetal. Kald melodiøsitet med høyt tempo toppet av en illsint vokal  og danske tekster. Tekstene på denne skiva er fantastiske, en historie som virkelig står til musikken, herlig rett og slett!

Musikken til Angantyr består av melodiøse riff fulle av kuldeblest og evig vinter. Trommingen er enkel, men kunne ikke vært gjort noe annerledes. Passer musikken altså. Går for det meste ganske fort, men Ynleborgaz veit å roe ned her og der. Da trives jeg optimalt! Sånn som slutten på Tågefolket der han har med Cello. Dødsfint!!! Cello får man også høre andre plasser og jeg klager ei heller da.

Angantyr gjør en god figur på Hævn, men det tok noen runder før ting satt, det er nemlig mye musikk her, dog ikke så mye som skjer, det er tidvis enormt ensformig, men så synes jeg også enkelte typer band kler den drakten godt, Angantyr er en av de.

Denne typen blackmetal har du hørt mange ganger før, men jeg synes likevel Angantyr har klart å skape såpass med stemninger i musikken sin slik at Ynleborgaz akkurat slipper gjennom nåløyet. Du får sju låter som varer i over sytti minutter, lange låter altså. Jeg skulle gjerne sett at mannen hadde inkorporert mere cello for å fått brutt opp litt oftere da det kan bli litt mye, spesielt med tanke på lengden. Men uansett, Angantyr kommer fra det og Hævn er ei over gjennomsnittet bra blackmetalskive som innehar flotte riff, stemninger, melankoli og ikke minst masse gode partier!