CEPHALIC CARNAGE – Xenosapien

CEPHALIC CARNAGE – Xenosapien

  • Rating: 5.5 / 6

Cephalic Carnage har i flere år vært et av de mest extreme og tekniske death metal bandene i stallen til Relapse Records. Derfor har de fått en spesiell plass her i hjemmet og nå er de ute med et nytt album kalt Xenosapien. Forventningene var store etter det glimrende albumet Anomalies, som kom i 2005, og det varte ikke lenge før man oppdaget at Cephalic Carnage hadde tatt sin brutale stil et steg til siden. Gutta viser helt nye sider av seg selv på denne skiva, som man egentlig ikke hadde forventet av et extremt band som Cephalic Carnage. Den største overraskelsen var at vokalist Lenzig Leal viste på låta G.obal O.verhaul D.evice at han er en habil clean vokalist. Skremmende tanke ikke sant? Cephalic Carnage med clean vokal. Og ikke bare en tekstlinje eller to heller; hele låta fremføres med clean vokal og det funker. Det funker glimrende. Det er selvfølgelig en smule overraskende, men så snart man blir vant til det, oppdager man at låta er knallgod og at Lenzig Leal kan mer enn å brøle.

Uttrykket ”Technical Insanity” brukes ofte om musikken til Cephalic Carnage og det er så absolutt passende også denne gangen. Gutta herjer vilt med gitarene og for de som ikke har hørt dette før, kan det virke helt på trynet. Men så er ikke tilfelle; det Cephalic Carnage gjør er både smakfullt og genialt og lever så absolutt opp til forventningene også denne gangen.

Alle låtene på denne skiva er kongegode, rent bortsett fra det skjulte sistesporet som ganske enkelt er en tung gjentakende og til dels kjedelig affære på drøye seks minutter.

Liker du din death metal brutal, teknisk og samtidig en smule psykisk småfet/gal, da er Xenosapien skiva du bør kjøpe.