MISCREANTS – Welcome The Miscreants

MISCREANTS – Welcome The Miscreants

Presseskrivet for denne skiva gjør et ganske stort nummer av at tidligere frontmann i metalcorebandet Shai Hulud fronter dette nederlandske bandet (som tidligere gikk under navnet The Architect). Men ikke forvent metalcore (hverken av eldere eller nyere dato) av den grunn – her er det definitivt The Haunted som er det store forbildet. Og det er i grunn ikke noe dumt forbilde det – jeg liker i hvert fall mye av det svenskene har gjort veldig godt. Debuten er helvetes knockout av en plate, og "Made Me Do it" er ikke langt unna den heller.
 
Akkurat "Made Me Do It" er kanskje et veldig bra sammenligningsgrunnlag her. Hvis vi ser bort i fra vokalen, er nemlig låtene på denne seks spors-EP'en veldig lik det Gøteborg-gutta drev med på sin andre plate. Akkurat som MMDI, begynner det hele med en intro-låt uten vokal, før det glir over i sinna thrash på låt nummer to. Så er det stort sett bånn pinne, med litt melodiøse partier og riff som krydder her og der samt en og annen solo.

Og det funker faktisk slett ikke verst! Det er en god del tøffe riff i de fleste låtene her, det er godt produsert og vokalisten høres akkurat passe sinna ut, selv om han kanskje er mer hardcore i framførelsen enn det som er vanlig for sjangeren. Hele greia er over på 19 minutter, så det er ikke så alt for mye tid på å bli kjent med Miscreants på, men det er bedre det enn at de tværer ut riff og låter til det blir kjedelig. Men ikke alt er like engasjerende, og til tider savner jeg kanskje noe som hadde gjort at de skilte seg litt mer ut fra mengden.

En annen ting som trekkes frem i presseskrivet, er tekstene til frontmann Geert van der Velde. Og joda – de ligger et hakk over de vanlig "i hate everything/I'll kill you etc"-tekstene som kanskje er vanlige for sjangeren nå til dags. Nesten så det tipper over i det litt vel pompøse her, men det er strengt tatt ikke noe du legger så mye merke til, når vokalen fremføres som den gjør.

Totalt sett er det en ganske underholdene mini-cd det her, og jeg håper gutta legger inn enda et gir på låtskriver-sida, så kan en kommende fullengder bli en virkelig trivelig affære. Men dette er mer enn godkjent og bør definitivt sjekkes ut av fans av The Haunted o.l.