LIONS SHARE – Emotional Coma

LIONS SHARE – Emotional Coma

Når jeg klikket meg inn på hjemmesiden til disse svenskene for å få litt bakgrunnsinformasjon så jeg kunne prøve å skrive noe fornuftig her ble jeg møtt på denne måten: " We are honoured to announce our old friends in MANOWAR have invited us to be part of their Magic Circle Festival in Bad Arolsen, Germany on July 7th." Da har vi etablert en forståelse for at dette er power metal og kan gå videre, ikke sant?
Bandet består for tiden bare av tre mann; Lars Chriss på bass, Sampo Axelsson på gitar og Patrik Johanson på vokal. De benyttet seg av Richard Evensand på trommer for å spille inn dette albumet som er deres femte i rekken og Mats Olasson koser seg bak keyboardet.
Hva mer kan jeg si? Melodisk power metal er ikke noe jeg frivillig utsetter meg for så dette albumet betoner seg som 45 lange minutter for meg. Selv om dette er milevis fra originalt og nyskapende merker jeg at gutta tydelig brenner for det de gjør og prøver å ta et lite musesteg utenfor den alt for opptråkkede stien som andre band følger slavisk.
Vokalen er langt bedre enn jeg er vant med fra lignende band og med greie soloer og stødig tromming er det tydelig at vi har med et band som kan bli store i Tyskland hvis vinden blåser de i ryggen.