TRONDHEIM ROCK FESTIVAL – Trondheim – Lerkendal

TRONDHEIM ROCK FESTIVAL – Trondheim – Lerkendal

Bilder:
Black Label Society og TNT av Rune Grande.
Ozzy av Vidar Skaldebø.

Selv om Trondheims rock og metal skare har begynt og fått en hel del konserter her i byen de siste årene, har vi ikke akkurat vært bortskjemte når det gjelder store navn. Men når man har ildsjeler i byen som gjengen bak Trondheim Rock Festival som helt klart vil gjøre noe med akkurat det, ja da er det ikke annet å gjøre enn å støtte opp!

Lang kø allerede tidlig på dagen, og en konstant folkevandring i fra Trondheim sentrum og opp mot Lerkendal i flere timer, var et koselig syn i sommervarmen. Alle 15 000 billettene var røsket vekk og både vær og stemning blant folket var på topp, dette måtte jo bare bli en festforestilling. 

Jeg hadde akkurat kommet meg opp på pressetribunen når Black Label Society (BLS) dro i gang sin første låt. Og der forsvant gliset mitt ganske så fort dessverre. For lyden var helt grusom! Dette var noe av det jeg var meget spent på når jeg tuslet opp mot Lerkendal; hvordan vil lyden bli? Og i fra første note så var den ganske så skuffende. Vel det er ikke uvanlig at det slites med lyden i starten av en konsert, men dette var så grusomt at man skulle tro lydsjekken hadde blitt skippet. Når jeg forflyttet meg ned på gulvet foran scenen så var lyden i hvert fall noe bedre der nede, men fortsatt ikke god nok. Selv om lyden utover i settet til BLS bare ble bedre og bedre, så var det ikke mye å skryte av. Zakk Wylde og co på scene8d55fa15fc65a86fe9eeebbfcede4442.jpgn så dog ut til å storkose seg i kveldssola på Lerkendal. Settet til BLS ble fokusert på deres tre siste fullengdere, hvis du da ser bort i fra «Hangover Music…» (for vi fikk ikke en eneste ballade i fra Zakk), så med andre ord det ble låter i fra «Shot to Hell», «Mafia» og «The Blessed Hellride». Det ble faktisk kun en låt som ikke er fra noen av disse tre nevnte skivene, nemlig «Bleed for Me» fra «1919 Eternal». Det var ganske tydelig at det var en del folk der som hovedsaklig var for å se BLS, og fremme ved scenen var det kjempeliv. BLS gjorde en god figur ut i fra omstendighetene, men undertegnede ville virkelig heller ha hatt en (ordentlig)konsert med BLS i Trondheim.

New Religion
Been A Long Time
Suffering Overdue
Bleed For Me
Suicide Messiah
Fire It Up
Black Mass Reverends
Concrete Jungle
Stillborn 

cabfff7cffd6ea7e238b1949fff037d5.jpgHvis det er et band vi har fått ofte nok i Trondheim, så er det TNT. Selv om gjengen har fått seg ny vokalist (som overhode ikke var noen oppgradering) så skuffer ikke TNT fansen. Med ett sett som inneholdt både klassikere som «Intuition», «10 000 lover (in one)» og «Seven Seas» samt en god porsjon i fra deres nyeste album. TNT kunne helt klart fylt hele spilletiden sin med bare gode gamle låter, men de må jo helt klart promotere det nye. Og man må bare innfinne seg i at TNT kommer til å spy ut halvdårlige skiver som «The New Territory» også i fremtiden. Og Tony Mills (nyeste medlem i TNT familien) gjorde helt klart en bedre prestasjon på det helt nyeste materialet. TNT hadde forøvrig også med seg et kvinnemennesket på backing-vokal som for det aller meste nesten ikke hørtes i det hele tatt, men når hun først hørtes, så hørtes det mildt sagt ikke bra ut.

OZZY V.jpgSå var det da endelig tid for selveste Ozzy, og når han allerede under omrigginga av scenen drev og pisket liv i publikum var det ekstase å spore i mange som minglet nærmere og nærmere scenen., når Ozzy og bandet hans endelig dro i gang med «Bark at the Moon». Ozzy var i storslaget helt i fra første sekund! Og selv om lyden fortsatt ikke var på topp og Ozzy selv bommer litt på låter her og der, så var både han og resten av Lerkendal i fyr og flamme. Mange hadde stått lenge i kø for å skaffe seg noe kaldt å drikke, og bare blitt mer og mer sur over dårlig fremgang i ølkøOZZY IV.jpg. Men dette var som blåst bort når Ozzy var i full gang. Litt skuffende var det at Ozzy brukte opp et så sterkt kort som «Mr Crowley» allerede som sang nr to, og at lyden da fortsatt ikke var på sitt beste (selv om det beste fortsatt også var litt i underkant av hva man forventet), men man kan egentlig ikke bli skuffet over slikt når en levende legende som selveste Ozzy står på en scene på Lerkendal og virkelig er i slaget! Neste låt ute ble åpningssporet i fra Ozzy’s nyeste skive «Black Rain», og denne låta som til tider minner mye om nyere amerikansk metal gjorde seg meget godt live. Etter noe flere låter følger Zakk opp «Suicide Solution» med en eneste lang solo, mens resten av gjengen går av scenen for å ta en pust i bakken. Og selv jOZZY I.jpgeg som liker veldig godt Zakk’s gitar spill syntes at denne ti minutter lange runke-soloen ble i meste laget. Men gamlingen skulle vel ha sin pause, og da var vel dette like greit. Og når han kommer inn på scenen igjen med RBK-skjorte, løsskjegg og en vikinghjelm på seg, ja da var det ikke mange som brydde seg om den ellers så tafatte soloen til Zakk. Det var en blanding av herlig latter og vill jubel som møtte Ozzy når han kom ut på scenen iført dette. Og konserten avslutter på helt fantastisk vis med allsang på «Mama I'm Coming Home» og for så å ta kvelden med «Crazy Train» og «Paranoid». Det ble en fantastisk fin avslutning på en fantastisk kveld når sola begynte å bevege seg ned i horisonten.

Selv om det etter konserten ble både mye snakking og skriving om dårlig ølservering, der enkelte sto en time (og mer) for å få seg en slurk øl, så all ære til arrangøren som har tatt initiativet til å dra i gang noe slikt i Trondheim. Neste år er det snakk om to dager og flere scener. Så da er det bare å sette av 6. og 7. juni allerede!

OZZY III.jpgBark at the Moon
Mr. Crowley
Not Going Away
War Pigs
Believer
Road to Nowhere
Suicide Solution (+ Zakk Wylde laaaang solo!)
I Don't Know
No more Tears
Here for You
I Don't Want to Change the World
Mama, I'm Coming Home
Crazy Train
Paranoid