KROMLEK – Strange Rumours… Distant Tremors

KROMLEK – Strange Rumours… Distant Tremors

KromleK stammer fra Tyskland og er vel et temmelig ukjent band her hjemme på bjerget. De spiller en form for metall ikke ulikt det Finntroll og Thyrfing driver med, med tekster på både engelsk, tysk og svensk(!). Altså en form for vikingmetal sterkt inspirert av nordiske legender og folkemusikk komplett med både fløyter, fiolin og trekkspill (og herunder har de også med dette fordømrade "ompa-ompa" kompet man enten elsker eller hater). Låtmaterialet er ikke av det mest originale jeg har hørt, men det er melodilinjer og arrangementer her som treffer meg ganske godt til tider. Aller best er det når bandet er på det hardeste og/eller det mest pompøse og storslåtte. Men, som nevnt, dette "ompa-ompa" kompet trekker ned en hel del. På minussiden må jeg også legge til et par partier med kjerringvokal som jeg mener ødelegger mer enn det gir. Heldigvis er det lite med dette på skiva. Produksjonen på skiva er heller ikke av det aller beste jeg har hørt, men helt ok. Det skal dog sies at KromleK har potensiale til å gi ut ei skive som ikke står tilbake for noen andre band innen samme sjanger. Håper de girer opp tempoet et par hakk også…

http://www.bollwerk-kromlek.de/