KOLDBRANN – Oslo – Oslo, Middelalderparken

KOLDBRANN – Oslo – Oslo, Middelalderparken

Det er musikkens dag, og metal på programmet. Vi snakker da selvsagt om ikke noe annet enn Middelalder-parken i Oslo. Jeg vet ikke hvor mange det var der, men det var langt ifra få. Det var sol og varmt som faen. Personlig hadde jeg gått helt fra Nationaltheatret, så for meg var det ekstra jævlig. Folk samlet seg overalt der det var ledig plass, fant fram grillene sine og hadde det koselig.Det var, stort sett, bare god stemning. I alle fall var dette min erfaring.

Jeg ankom samtidig som Ansur gjorde seg klare, til det som viste seg å bli kveldens store høydepunkt. Ansur er ett progressivt ekstremmetalband fra Drammen, som for ikke så alt for lenge siden imponerte verden med debut-
skiva AXIOM. Jeg har sett Ansur mange ganger før, og har aldri blitt skuffet.
For de av dere som ennå ikke har sett de live, eller kjøpt skiva; dere henger litt etter. I alle fall gjelder det de av dere som har sansen for denne type musikk.
Mange ville kanskje trodd att det ikke var mye ett band som Ansur kunne gjort for å lage liv og stemning, midt på lyse dagen ute i en stor park. Men det er helt feil!
De har nemlig en fast fotograf (Vegard Haave) som trofast følger dem rundt, som i kveld ba meg stå for bilde-knipsinga hans, mens han selv skulle stå på scenen sammen med bandet og grille pølser! Han så ut som en god blanding av Baron Blod og pølsemakeren der han sto. Iført gedigne pilotbriller og "kokkelue". Det ble selvsagt også en del gris med ketchupen.
Ansur har som horder av fans rundt omkring i Norge som nå viste de stygge ansiktene ute blant folk. Det er ikke godt å si hvor mange som sto som spikret foran scenen, men det var nok rundt 30-40 stykker, hvilket er ganske bra med tanke på att dette var relativt tidlig på dagen (etter min konsertstandard). Ansur biter tenna sammen, og blåser nesten publikum over ende med første låta Post-Apocalyptic Wastelands. Etterfulgt av undertegnedes favoritt, nemlig Interlooper! Dette satte virkelig headbangingen i gang! Publikum minnet Ansur II.jpgfaktisk litt om hekkesekvensen på Gremlins. Deretter kom Earth Erasure, Sowers of Discord og The Axiom Depicted. Sistnevne låt fikk vi dessverre bare sett cirka halve av, før det kom ett aldri så lite strømbrudd. Og vips, så var dansen for Ansur's del over.
Rent lydteknisk så var det egentlig ganske bra synes jeg. Hadde forberedt meg på en smule gebrokken lyd, da det var en utekonsert, men det var helt ok! Selve bandet leverte som de pleier. Med andre ord veldig bra! Bra kontakt med publikum, låtvalg og prestasjon.
Da Ansur var ferdig gikk folk til sitt. Det vil si 200 meter vekk, og hadde det koselig.
Pils, pølser og masse god stemning. Dessverre gjorde all godheten undertegnede en smule ute av spill, som førte til att han var for opptatt med å kose seg til å legge merke til at det faktisk var andre band som også spilte. Band jeg mer eller mindre gikk glipp av var:

Breed
Paradigma
Unspoken
Insense
Manngard
+ Susperia som avlyste 

Koldbrann_band_liten.jpgMen jeg fikk i alle fall med meg Koldbrann! Det som for mange var kveldens store høydepunkt.
Koldbrann spiller som kjent rå, brutal, kald og kjapp svartmetal av den gamle skolen. Sist jeg så Koldbrann var under årets Inferno, der de leverte rimelig bra. Men jeg kan dessverre ikke si akkurat det samme denne gangen. jeg har sett Koldbrann spille ute før (i Drammen), så var klar for at det ikke kom til å bli det samme som om det hadde vært i en trang, mørk kjeller, med lys og røyk. Det var alt i alt en fett gig, men jeg ble litt skuffet egentlig. Men jeg så rundt meg, og hørte av andre, att det var mange som var uenige med meg om dette. Jeg synes lyden deres var litt dårligere enn den burde vært. Dette trenger selvfølgelig ikke være bandets feil. Det var ganske mange som sto foran scenen på dette tidspunktet og det ble etter hvert liv, men ikke så mye som det burde blitt. Dette Koldbrann_logo.jpgkan jo for all del være pågrunn av festingen som hadde pågått hele dagen, under den satans sola. Folk blir jo slitne. Men til Koldbranns forsvar må jeg si att de gjorde mye ut av det de hadde. De holdt det gående og sto på. De fikk kontakt med publikum og fyrte av med masse god låter. Bade gammelt og nytt. For å summere opp ville jeg si at det var noe skuffende. Men faen, det er en utekonsert midt på lyse dagen. Til de av dere som ikke var der; dere gikk ikke glipp av noe, men det var en helt ok konsert.