SYMPHONY X – Paradise Lost

SYMPHONY X – Paradise Lost

Etter hvert som man blir eldre innser man at tankemønsteret fra sine yngre dager fraviker stadig mer fra det man har der man sitter og ser tilbake. For eksempel har man stadig endrede kriterier for nøyaktig hva man setter pris på. Da jeg var ung var jeg som de fleste ikke spesielt opptatt av hvordan en gave var pakket inn eller hvor mye flid som var lagt inn i å gi en presang et så spennende utseende som mulig. Det var om å gjøre å åpne pakken hurtigst mulig for å tilfredsstille sin nysgjerrighet og ikke minst slå kloa i det som fantes innenfor dekor og papir. Nå er heldigvis innstillingen en helt annen. Jeg setter stor pris på vakker innpakking og kan åpne opp gavene sakte og rolig, mens jeg nyter hvert skritt mot å finne ut av hva som befinner seg der inne. Slik føler jeg det også er med Symphony X sin nyeste kreasjon; "Paradise Lost". Disse amerikanerne har i en årrekke nå utviklet sitt personlige uttrykk innenfor den melodiøse power metall sjangeren og ikke minst perfeksjonert sin uttrykksform. Det er et herlig driv i musikken til Symphony X og man må beundre hvor profesjonelt det hele låter. Allikevel kommer det stadig mer frem for hver gjennomhøring hvor basisen i musikken ligger. Symphony X presenterer typisk power metall, kanskje en form mest kjent fra tyske og italienske band. Det er ikke noe originalt i selve låtstrukturen eller tekstene. Det som gjør det til en så stor glede å lytte til disse herrene er at de gjør det de gjør så enormt bra.

"Paradise Lost" inneholder en stemningsfyllt intro samt ni sterke låter. Betegnelsen som promotørene benytter om Symphony X passer enormt bra; Progressiv Symfonisk Power Metall. Her er det lekende gitarer og tangenter, en herlig kraftfull vokal og en rytmeseksjon som vet å skape driv og en underliggende tyngde i musikken. Hvis du ennå har til gode å oppdage Symphony X vil jeg anbefale å starte med de nyeste utgivelsene og så jobbe deg bakover. Dette er nemlig et band som har utviklet seg i positiv retning med hvert nye album. En gjennomhøring av "Paradise Lost" foreskrives herved alle metallpasienter av Dr Ravn.