SLIDHR – Demo 2006

SLIDHR – Demo 2006

Jeg har aldri tenkt over det før, men jeg tror sannelig ikke jeg hadde hørt om et eneste black metal band fra Irland før Slidhr demoen dukket opp i postkassa. Slidhr er et enmannsband som kommer fra nettopp Irland og fremfører forholdsvis kjapp oldschool black metal. Som med de to andre demoene jeg har omtalt fra Debemur Morti så er heller ikke dette spesielt originalt, men passe bra gjennomført. Tidvis minner musikken om Darkthrone eller tidlig Satyricon, minus folk elementene vel og merke, andre ganger ligger dette nærmere USBM ala Leviathan på sitt mest black metalliske. Det mest negative med de tre låtene demoen består av er at en del partier blir litt for lange og monotone, men heldigvis brytes disse kjappe og ofte litt for standard black metal partiene opp i seigere og mer atmosfæriske partier. Ofte kommer disse ”rolige” partiene som låtenes høydepunkt da de kjappeste partiene fort blir veldig standard og kjedelige. Som med både Ars Diavoli og Rebirth Of Nefast demoene så blir det største ankepunktet at musikken er for uoriginal, standard og forutsigbar. Det finnes ikke et eneste parti her som kan kalles det minste originalt, eller kommer overraskende. Imidlertid trenger ikke denne type black metal være så veldig original, men jeg mener likevel at et band bør ha sin egen identitet og i det minste prøve å skape noe eget, jeg føler ikke at Slidhr klarer dette. Likevel vil jeg si at Slidhr har klart å lage en bra demo rik på atmosfære med en god del både fengende og styggvakre partier. Liker du skitten og kald oldschool black metal kan du trygt sende en mail til Debemur Morti og bestille et eksemplar, men forvent deg for all del ikke noe utfordrende, overraskende eller nyskapende.