WITHIN TEMPTATION – The Heart of Everything

WITHIN TEMPTATION – The Heart of Everything

Det hollandske gotiske metall bandet Within Temptation har opplevd en fantastisk stigningskurve i popularitet siden debuten ”Enter” i 1997. Ettersom de unge bandmedlemmene fremdeles hadde skole å tenke på ble bandet lagt delvis på is etter en hel del turnering og oppfølgeren ”Mother Earth” kom først ut i desember 2000. For utålmodige fans ble ventetiden også lang før den svært suksessfulle tredje utgivelsen ”The Silent Force” kom ut i 2004. Så har det altså tatt tre år før album nummer fire ”The Heart of Everything” endelig er sluppet. Jeg er egentlig overrasket over hvor lite dette bandet har utviklet seg siden ”Mother Earth” med syv år mellom album nummer 2 og nummer 4 burde det vært duket for fornyelse. Det er derfor trist å konstantere at ”The Heart of Everything” låter fullstendig likt som ”Mother Earth”. Til og med de symfoniske elementene er fullstendig urørt. Dette sammen med en meget dominerende kvinnelig vokalist gjør dette nye albumet en kjedelig affære. Hadde Within Temptation anno 2007 kunne presentere et knippe meget sterke låter hadde det kanskje stilt seg noe annerledes, men det gjør de ikke. Jeg kan forstå at et band med en så stor suksess ikke ønsker å tukle for mye med lyden og imagen sin, men prisen for å bli ved sin lest har blitt kreativtmessig svært høy.