EVOKEN – Embrace The Emptiness

EVOKEN – Embrace The Emptiness

Embrace The Emptiness er Evoken`s debut og kom I 1998 på amerikanske Elegy Records. Den ble fort utsolgt og er I dag et ettersøkt object. Dette ville russiske Solitude Productions gjøre noe med og slapp i fjor skiva på nytt. Nytt design, gull-disk og 7 spor med det selskap kaller Funeral death/doom. Selv hadde jeg aldri hørt Evoken før denne skiva kom meg i hende og jeg klager ikke det, dette er da nemlig ikke så dumt.

Jeg skal nok si meg enig i selskapets beskrivelse av bandet. Musikken er en god blanding av Funeral Doom og death. De har både disse trege og seige partiene og litt kjappere partier med doble basstrommer. Det som er fellesnevneren er er tyngde. Bandets musikk er tung og mørk og lydbildet passer musikken godt. De varierer musikken godt, det er både tunge og fyldige riff samt enkle, pene toner som topper det igjen, alt utført med eleganse og sans for gode melodier. Også rytmeseksjonen gjør ett par grep for at det ikke skal låte for standard. De har også sans for flotte melodier og du finner til og med gitarsoloer på skiva, utført i tråd med bandets mørke og blytunge musikk.

Som seg hør og bør i Doom snakker vi ikke om gladmusikk. Det er dystert, sårt og håpløst, null lys og glede her. Så, er det sånt du skal ha så prøv heller no power metall eller den slags tull. Drager meg midt i ræva! Gi meg død, fordervelse, sinnsykdom og elendighet!!!!! Gi meg Evoken og deres likesinnede!

Tung, mørk, dyster, klagende doom med masse veriasjon i tempo klager jeg sjeldent på du. Evoken er det synd jeg ikke har oppdaget før, men jeg er veldig glad jeg fikk denne promoen så jeg fikk hørt dette bandet også. Evoken er fett!!!