SCHIZO – Cicatriz Black

SCHIZO – Cicatriz Black

  • Rating: 4.5 / 6

Schizo har jeg aldri hørt om før, men bandet ble faktisk dannet så langt tilbake som i 1984. Til tross for sin lange virketid har disse italienerne ikke rukket å gi ut mer enn et album, nemlig ”main frame collapse” som ble utgitt i 1989. Etter å ha gitt ut en EP med tittelen ”sounds of coming darkness” i 1993, ble bandet oppløst. Det er bare spekulasjoner fra min side, men kanskje mangel på fremgang var en medvirkende årsak?

Uansett hva som var årsaken til at Schizo la instrumentene på hylla, så er nå spagetti gutta klare til å forsøke å erobre verden med albumet ”cicatriz black”. Jeg tviler vel på at Schizo noen gang blir noe mer enn et kult band, men de overrasker meg virkelig positivt med sitt nye album. Til tider er det jævlig tøft!

Bandet spiller death-thrash slik som kultbandene Morbid Saint og Demolition Hammer har gjort det før dem. Det er ikke på noen som helst måte originalt, men hvilket thrash metal band av i dag gjør noe nytt? Innen dagens thrash metal scene er det lite nytt å finne, det som skiller klinten fra hveten er kvaliteten på låtmaterialet, og det er her Schizo scorer høyt. Høyt tempo og voldsom aggresjon har heller aldri skadet et ellers bra thrash metal album. Et noe ujevnt låtmateriale trekker noe ned, det blir aldri dårlig, men enkelte låter er nok litt svakere enn de andre.

Liker du Slayer og Dark Angel fra før, men vet ikke hvilke band du skal sjekke ut neste gang? Da bør du faen meg gi Schizo en sjanse.