URGEHAL – The Eternal Eclipse -15 Years of Satanic Black Metal

URGEHAL – The Eternal Eclipse -15 Years of Satanic Black Metal

Urgehal feirer i år sitt femtende år som aktivt band, dette markeres ved å gi ut en skive bestående av tidligere uutgitt materiale, samt en del låter som har vært utgitt tidligere, men som mange av bandets tilhengere sannsynligvis ikke har hørt før. ”The eternal eclipse”, med undertittelen ”15 years of satanic black metal”, er i så måte en gavepakke til både gamle og nye fans.

Dessverre ser jeg ingen grunn til å feire utgivelsen av denne skiva. Jeg må innrømme at jeg har liten kjennskap til Urgehal fra før, og jeg kan ikke påstå at det frister å sette seg nærmere inn i bandets diskografi etter å ha hørt dette albumet. ”Satanic black metal” passer vel godt som merkelapp på musikken, men jeg har hørt det både ondere og svartere enn dette. Det er riktignok et bra driv over låtene, men jeg sitter hele tiden med følelsen av at jeg har hørt dette gjort bedre før, av helt andre band. Jeg regner med at både Darkthrone og Gorgoroth har blitt spilt flittig i de Urgehalske heimer, uten at jeg synes de kan måle seg med sine idoler.

Samtidig føles det litt feil å kritisere kvaliteten på låtene, da dette som sagt er en jubileumsutgivelse som er gjort for de som allerede er tilhengere av bandet. Jeg får vel la tvilen komme Urgehal til gode denne gangen, og gå ut i fra at de ordinære albumene deres holder høyere standard. Er du nysgjerrig på hva Urgehal har å by på, er nok ikke dette albumet å starte med, jeg ble i alle fall ikke overbevist. Er du derimot fan av bandet fra før er det vel bare å storme til butikken.