BEYOND THE SIXTH SEAL – The Resurrection Of Everything Wicked

BEYOND THE SIXTH SEAL – The Resurrection Of Everything Wicked

Nå om dagen vet du aldri hva du får når det står Metal Blade på coveret, og etter et par omdreininger var jeg faktisk fortsatt i tvil om hva dette var. BTSS ruller rundt i spilleren min tungt og tregt som en elefant på prozac. Dette bandet startet opprinnelig opp i Boston i 1998, men det er så få typiske amerikanske trekk i denne musikken at jeg umiddelbart ville ha ropt "Hva er Storbritania" hvis jeg hadde fått spørsmål om bandets opprinnelse på Jeopardy. BTSS står for en blanding av seig, seig, SEIG stoner, en videreføring av strengeleken til mestrene innen NWOBHM, en groove som lettest kan beskrives som svensk dømetall fra tidlig nittitall og en dyp gutural vokal som du oftest finner innen thrash. Tenk en sylskarp blender på full pupp der du slenger oppi Black Sabbath, Deep Purple, Motörhead, Edge Of Sanity, Corrosion Of Conformity og The Hellacopters for så å kjøle det hele ned på is og servere det med en bedøvelsespil. Bruker du riktig blandingsforhold og følger oppskriften nøye så ender du opp med BTSS.
Dette er ikke brutal musikk, dette er gitarlek med brutal vokal og de varierer uttrykksformen sin meget bra og minner til tider meget om Edge Of Sanity uten å være i nærheten av å høres ut som de, og til tider det samme med Deep Purple. Du hører hva som har påvirket bandet til å lage musikken, men de er såpass sammensatt av vidt forskjellige stilarter at det eneste du egentlig hører er Beyond The Sixth Seal. Funker tidvis utmerket, men til tider blir dette for mye rock og for lite metal for min del. 70-tallet er ikke min favorittepoke innen musikk og derfor klarer jeg ikke helt å ta av selv om riffene utvilsomt sitter som en retrobuss rett i brystkassen.
Beyond the Sixth Seal er et studioprosjekt startet opp av Mike Mckenzie og Greg Weeks fra The Red Chord så de kommer nok ikke til å legge ut på noen turne etter dette plateslippet.
En ting må jeg bare ha med her til slutt: Jeg håper så inderlig at det søppeltrynet som lagde dette coveret har fått den straffen han fortjener!