OBSCURITY – Schlachten & Legenden

OBSCURITY – Schlachten & Legenden

Tyske Obscurity er tilbake med sin tredje fullengder og de kjører fortsatt på med dø-/sort-/vikingmetall med tyske tekster og selv om jeg ikke skjønner ett j***a ord så hamrer de den brutale rytmen så hardt inn i beinmargen at instinktet forteller meg at her er det krigere som klargjør seg til tokt! Verden skal herved erobres og all motstand nedkjempes med vold, rivende gitarer og blastbeats. Dette er ikke en type musikk jeg hører på så alt for ofte, til det er det litt for mye iskald og velbrukt sortmetall i både gitarer og produksjonen og jeg finner alt for sjelden band som utfører dette bra nok til at jeg gidder engasjere meg. Det er bare det at Obscurety har tilført det hele en meget variert og spennende egenart som man sjelden hører lengre nå som det virker som sortmetallband får platekontrakt etter kriterien "hvem har det latterligste psedonymet?" Produksjonen er kald og kalkulert, rytmen eggende og adrenalinpumpende og det hele trekkes ofte ned noen knepp for å spille på aggressivitet fremfor hurtighet noe som gjør at jeg blir sittende stille og vente på hva som skjer ved neste temposkifte. Har du en velfyllt musikksamling eller en snever musikksmak er det stor sjanse for at du vil finne mange kjente elementer og nikke gjenkjennende til enkelte av riffene som blir servert av disse tyskerne, men denne sammensetningen som vi her blir presentert for er av de aller ypperste jeg har hørt innen Odin-tilbedende musikk og fortjener så meget mer enn å bare bli avskrevet uten å få en sjanse. Det tyske språk egner seg minst like godt til å formidle hat som det franske språket egner seg til å formidle kjærlighet, så om ikke setningene fremstår som tydelige for meg så tegner Obscurity et bilde det er umulig å misforstå. Disse gutta sitter i samme langbåt som Amon Amarth og Endstille og sammen utgjør de en fryktløs skare. Det er ikke èn låt på dette albumet; dette er ti brutale battle hymns og jeg kan levende se for meg disse karene, fulle av mjød og fluesopp, gå i land og plante iskaldt stål i halsen på gamlingene i Manowar og besudle deres døtre. Med Odins vilje vil navnet Obscurity snart være spredt over kloden og kristendommen bekjempet, hvis det nå er det de synger om da. Kan noen skaffe meg et teksthefte og en Tysk/Norsk ordbok?