DEMONICAL – Servants Of The Unlight

DEMONICAL – Servants Of The Unlight

Demonical kommer fra et sted over riksgrensa, rettere sagt Houtland i Sverige, og er et relativt nystartet band ('06). Bandet har tidligere demoen Bloodspell Divine fra '06 bak seg, og tre av fire låter fra denne skiva er også å finne her.

Bandet spiller kjapp og brutal deathmetal med en dose grind i seg, og består av musikere fra band som bl.a. Centinex, Grave og Regurgitate. En mer enn habil gjeng altså. Det groover til tider skikkelig av Demonical her, og mye av æren for det må gis til trommis Ronnie som også er å finne i Grave. Rytmeseksjonen i dette bandet er bunnsolid, og selv om mye av riff og takter er mistenkelig likt nevnte Grave, så sper Demonical ofte på med et mye høyere tempo. Selv synes jeg det låter som best når tempoet er høyest (som vanlig altså). Vokalist Ludvig vræler til daglig i grindbandet Remasculate, og får her brukt stemmen sin i ulike varianter med stor suksess. Produksjonen er dessuten strøken. Mørk og dyster og med masse trøkk, spilt inn i legendariske Necromorbus Studios (Watain, Ondskapt m.fl.).

På skiva får du 8 låter med beinhard deathgrind av beste sort. Og selv om det er veldig bra saker det Demonical leverer, så sitter jeg ofte igjen med en følelse av at jeg har hørt dette før, både bedre og verre. Men at dette er bra saker er hevet over enhver tvil. Helt til slutt på promoen jeg sitter med kjører bandet på med en cover av Onslaught's "Death Metal". Ei helt ok låt i og for seg, men den passer ikke inn sammen med resten av låtene (denne slipper man vel uansett dersom man ikke skal ha den limiterte utgaven).