LUMSK – Trondheim – Trondheim, Blæst

LUMSK – Trondheim – Trondheim, Blæst

Bilder av O Store Rune. Se vårt bildearkiv for flere bilder.

Lumsk slapp for ikke lenge siden sin tredje skive kalt Det Vilde Kor, et album der de har tatt inspirasjon fra Knut Hamsun`s verker utgitt i en bok ved samme navn. Jeg falt pladask for skiva og når et kom spørsmål om jeg ville dekke bandets releaseparty på Blæst i Trondheim var det ikke mye nei i min munn. Da jeg ankom var ikke dørene åpnet ennå, men det tok ikke lang tid før man befant seg forann scenen. Lokalet var sånn passelig fylt, men det var nok plass til mange fler på Blæst denne kvelden. 

Uansett, Lumsk kom seg på scenen og jeg skal innrømme at jeg var meget spent på hvordan dette ville låte. Vel, jeg kan ikke annet si enn at jeg storkoste meg fra første tone av, som for øvrig var låten Diset Kvæld, hentet fra bandets siste skive. Gutta og jentene på scenen begynner å bli meget scenevante og det vistes veldig godt. Det så også ut til at de stortrivdes og det virket som om de synes det var veldig moro å få spille de nye låtene for de tilstedeværende. Proft er vel ordet jeg leter etter.
Nå fikk vi selvfølgelig ikke servert bare nye låter, det kom også låter både fra bandets debut, Åsmund Fregdajævar samt deres andre slipp, Troll. Nå er det låtene fra bandets siste slipp jeg kjenner best så selvfølgelig hang jeg mest med på de, spesielt moro var det at de spilte Svend Herlufsens Ord, en låt som er delt opp i fire deler og kanskje er noe spesiell i forhold til resten av låtene deres.
Stemningen var god både på scenen og blant publikum, men det hadde ikke hatt noe å si om noen flere hadde dukket opp, men de som ikke kom gikk glipp av en fantastisk moro og bra konsert med utrolig behagelig musikk!!!

Jeg er ikke så alt for ofte på konsert, men sjeldent koser jeg meg så mye når jeg først er på en, det er snickers og twist!82e32c4acbaf9d37b7145cedb661c31c.jpg

Setliste:

Diset Kvæld
Dunker
Svend Herlufsens Ord
Olafs Belti
I Trollehender
Høstnat
Godnat Herinde
Nøkken
Slepp Meg
Om Hunderede Aar Er Alting Glemt
Lanmgt Nord I Trollebotten
Lad Spille Med Vaar Over Jorden
Trolltind
Åsgårdsreia
Allvis
Ormin Lange 

Dette er mer eller mindre slik konserten forløp seg og jeg kan ikke annet enn takke bandet for en kjempeflott konsert og jeg håper ikke det blir for lenge til jeg får sett Lumsk igjen. Dette var moro!!!