MAYHEM – Ordo Ad Chao

MAYHEM – Ordo Ad Chao

Ordo Ad Chao er vel en av skivene det stilles mest forventning til i år 2007. Ikke nok med at det er en ny MayheM skive, men den godeste Atilla Csihar som sang på kongeskiva Mysteriis Dom Sathanas er tilbake bak mikrofonen. Selv er jeg veldig begeistret for bandets forrige slipp, Chimera, så ja, jeg er nok en av de som gleder seg veldig jeg også. Nå har jeg hatt denne skiva en liten stund, men den har jaggu ikke vært noen enkel nøtt å knekke. Jeg skjønte allerede etter første lytt at MayheM ikke ville gjøre det enkelt denne gangen, men nå har jeg brukt en god del tid sammen med skiva og et slags vennskap eller forståelse om du vil har oppstått.

Det første som slo meg var den utrolig stygge lyden. Den er rett og slett ubehagelig stygg, men igjen så passer den musikken så utrolig godt. MayheM har så absolutt ikke inngått noe kompromiss, de spiller verre enn noen gang. Skiva er tung, brutal, stygg, ekkel, ubehagelig, forferdelig. Alt som ikke er bra finner du i Ordo Ad Chao.

Det brøles, hveses, hviskes, hates. Det er noe åndelig over skiva, noe jeg ikke får fatt på, nærmest umenskelig. Men det er noe MayheM alltid har vært flinke til, å innhente en ekstra dimensjon i musikken sin.

Svartmetallen som Mayhem spyr ut på Ordo Ad Chao er så gjennomført, gjennomtenkt og godt utført at jeg nesten får hakeslepp. Det er så klaustrofobisk, intenst og jævlig at jeg føler for å grave meg ned. Men samtidig så er det så utrolig bra, det er så MayheM. Dette er nok et verk som vil vokse seg større og sterkere for hver gang en hører på det, men det kan ta tid, det gjorde det i alle fall for min del. Det er litt rart med det, men skiva virker ensformig samtidig som den er utrolig variert. Det er litt vanskelig å forklare, men slik framstår den for meg.

Man hører fra første tone i åpningen, A Wise Birthgiver, at det er MayheM. Det er så gjennomført mørkt og så fort låt nummer to, Anti, kjører i gang veit du at du har en utfordring foran deg. Atilla synger og hveser, høres helt jævlig ut, men på en bra og tilfredsstillende måte.

De av dere som måtte tro at MayheM gir ut en Mysteriis Dom Sathanas del 2 tro om igjen, dette er noe helt annet og Atilla`s vokal minner ikke mye om den fra nevnte skive.

Instrumenteringen er det heller ikke noe å si på, Necrobutcher, Hellhammer og Blasphemer kan sakene sine og selv om de ikke onanerer, briefer og spiller psykoprog hører man at de er gode instrumentalister.

Nei, faen heller, jeg er blitt rett så begeistret for dette verket, men jeg tror nok at om tjue runder til så kanskje jeg ville skrudd opp karakteren litt, men det er vanskelig å si. Jeg kan ikke drøye denne omtalen i all evighet. Så, vi gir en femmer akkurat nå, så får tiden vise.

Skal du ha, kølsvart, helstøpt, genuin og bra svartmetall så svikter ikke MayheM!!!!!!!!

Ordo Ad Chao kommer til å bli spilt mye framover!!!!!