GRIMM – Heksenkringen

GRIMM – Heksenkringen

Grimm er fra Nederland og spiller i følge dem selv pagan metal, et begrep som i grunnen ikke sier en dritt. Musikken høres for meg ut som en blanding av heavy metal, folkemusikk og black metal. Heksenkringen er bandets tredje album.

Til tider er slettes ikke Heksenkringen så aller verst. Produksjonen er bra, det er brukbart med variasjon og bandet klarer å få frem en viss atmosfære i musikken sin. Imidlertid er albumet ujevnt og særlig første halvdel er av variabel kvalitet. Gitarriffene blir ofte fryktelig standard, og den rene vokalen låter tidvis falsk og jævlig. Imidlertid er vokalen ganske bra når vokalisten treffer tonene og den grimme varianten fungerer stort sett bra. Noe av problemet er imidlertid at mange av låtene er bygd opp så og si identisk og musikken føles rimelig forutsigbar. I annen halvdel varierer bandet noe mer, og inkluderer mer folkemusikk i låtene sine, noe som gjør "Van Drakenbloed fell", "Tovervaas Der Kwijning" og tittelkuttet til helt kurante låter. Likevel blir albumet for ujevnt og forutsigbart til at jeg klarer å ta frem de helt store superlativene.