SILENT VANQUISH – Vi er et relativt demokratisk samfunn

SILENT VANQUISH – Vi er et relativt demokratisk samfunn

I anledning Silent Vanquish debuten, Dysthymia, kunne jeg gledelig ta kontakt med bandet for en prat. Da plateomtalen var skrevet måtte jeg innrømme det var farlig lite jeg egentlig visste om bandet, foruten den musikalske kvaliteten de legger for dagen. Så det var slike ting som kvernet i tankene da Silent Vanquish, her representert av Mats Lerberg, fortalte mer om Dysthymia og bandet.

 

Eternal Terror – Velkommen til intervju folkens!
Silent Vanquish – Tusen takk for det.

Eternal Terror – Hvem er Silent Vanquish?
Silent Vanquish – Silent Vanquish består av fem individer: Mats Lerberg – Gitar/vokal, Ole Anders Hillestad – Bass, Erlend Nybø – Gitar, Carl F. Sværd – Trommer, Cathrine Arntsen – Keyboard.

SilentVanquish_3.gifEternal Terror – Hvor kommer dere fra?
Silent Vanquish – Vi er spredt litt utover på forskjellige steder. Drammen, Asker og Jessheim.

Eternal Terror – Hva er Silent Vanquish?
Silent Vanquish – Silent Vanquish er et progressivt Death/doom metall band som ble startet opp av Mats Lerberg og Carl F. Sværd i Vestfossen, Øvre Eiker i 1998. Vi øver for tiden i Drammen.

Eternal Terror – Jeg synes «veivalget», det vil si spenningen av flere sjangere, er ganske flott, men også vanskelig. Skjer det ekte metall konflikter på grunn av uoverensstemmelser, og i så fall hva består de i og hvordan takler dere dem?
Silent Vanquish – Alle har meninger, men det har faktisk ikke oppstått noen konflikter og uoverensstemmelser i forhold til sjanger blanding osv… enda. He – he. Vi er alle enige om hva vi vil spille og hvor vi vil med musikken.

Eternal Terror – En annen måte å stille spørsmål om overnevnte … «og mer» vil dere tilføye: Hvordan er Silent Vanquish?
Silent Vanquish – Vi er et band som er såpass enige om hvordan musikken skal være, så det oppstår sjelden konflikter. Vi er et relativt demokratisk samfunn. He – he.

Eternal Terror – For å balansere stemningen: Når er Silent Vanquish sine lykkeligste øyeblikk?
Silent Vanquish – På scenen. 

Eternal Terror – Feiende flott debut dere har gjennomført. Det er internasjonal musikk kvalitet ved denne. Dere har vel tenkt i de baner å få den anerkjent i det store utland over lengre tid?
Silent Vanquish -Takk for det. Ja, det er jo planen. Vi får håpe det dukker opp en større distribusjons avtale eller platekontrakt etter hvert. Vi får bare gjøre det beste vi kan ut i fra den situasjonen vi er i nå.

Silent vanguish dysrytmia.jpgEternal Terror – Hva betyr Dysthymia? Jeg aner en liten spire av uro, dysterhet og at ikke alt er som det skal være, ikke helt perfekt, jf. dustopi.
Silent Vanquish – Det er noenlunde riktig det ja, eller for og si det sånn, Vedvarende depressiv personlighets stemning.

Eternal Terror – Innledningen, jeg kan vel egentlig ikke kalle den for en intro, er en slags fortelling. Er den representativ for platen i sin helhet?
Silent Vanquish -Ja, absolutt. Den forbereder lytteren om hva som venter… En fortelling om en fallen mann.

Eternal Terror – Er det en konseptuell plate?
Silent Vanquish -Ja, det vil jeg si.

Eternal Terror – Hva handler den og tekstene om?
Silent Vanquish – Det handler om denne personen som synker dypere og dypere inn i sin egen verden, med ensomhet som et ekstensielt grunnvilkår. For å forklare det enkelt og greit. He – he.

Eternal Terror – Hvordan var forventningene til denne debuten?
Silent Vanquish – Vi var jo litt spent på hva folk ville si. Med tanke på at vi kanskje har blitt litt «ekstreme», i hvert fall i forhold til våre forrige demoer. Men vi har hittil fått bra mottakelse, og det setter vi veldig stor pris på.

Eternal Terror – Hvordan føles det endelig å bli ferdige?
Silent Vanquish – Veldig godt. Det var til tider ganske frustrerende og slitsomt, men vi ble da ferdig til slutt. Vi prøvde jo å være litt mer nøye med denne utgivelsen i forhold til våre demoer.

Eternal Terror –  Og hva mener dere om platen når dere hører den i ettertid?
Silent Vanquish – Vi er veldig fornøyd med resultatet. Vi hører vel et par ting nå som vi kunne gjort litt annerledes, men det tar vi med oss videre til neste gang.

Eternal Terror – Hva gjør dere på for tiden?
Silent Vanquish – Vi har begynt å skrive materiale til neste skive, og vi prøver og skaffe spillejobber. Vi jobber også med å få spredt skiva mest mulig selvfølgelig.

Eternal Terror – Hva er neste skritt for dere nå?
Silent Vanquish – Først og fremst prøve å skaffe flest mulig spillejobber.

SilentVanquish_2.jpg

Eternal Terror – Hvordan får dere tiden til å gå opp når bandmedlemmer er involvert i flere band?
Silent Vanquish – Folk sier ifra i god tid hvis et band har planlagt en konsert, turne osv, så det ikke skal krasje med andre ting. Men selvfølgelig, det kan jo skje, men foreløpig går det bra.
Kommunikasjon er tingen her.

Eternal Terror – Flere band, flere musikere. Er det noen av dere som drømmer om et samarbeid eller foreligger det planer om en realisering?
Silent Vanquish – Nei, ikke foreløpig. Ikke som jeg veit om hvert fall. He – he. 

Eternal Terror – Takk så mye for at dere deltok i dette intervjuet. Vær så snill å tilføy en avsluttende kommentar, mening eller et inntrykk dere måtte ha.
Silent Vanquish – Bare hyggelig. Vi vil takke deg og Eternal Terror for at dere viser deres interesse for Silent Vanquish. Keep up the good work.
Eternal Terror – Og til det kan jeg bare svare, takk det samme. Stay Metal.

 
P.S. Hyperkobling til nettstedet av dette underfundige bandet, er lagt ut sammen med anmeldelsen av platen! http://www.silentvanquish.com