MANES – How the World…prelistening

MANES – How the World…prelistening

Det er en solfull søndag, en perfekt dag for en tur i parken, utepils og andre behagelige aktiviteter. Men jeg er heldigere enn som så. Etter utallige utsettelser er tiden nemlig inne for at jeg endelig skal få høre gjennom Manes` nye skive, How The World Came To An End. Jeg hadde med meg min kollega Kristian G. og vi møtte opp hos gitarist Eivind etter en kjapp pils på koselige Filter kafé på Ila. Så fort vi kommer innomhus smekker Eivind på skiva og serverer kaffe. Spenningen er til å ta og føle på, denne skiva har nemlig Eivind snakket godt om en god stund nå. Så, vi hopper rett ut i det.

 

Manes_pre_1.jpg

Skiva åpner med låta Deeprooted og det første som slår meg er at dette høres veldig Manes ut. Låten er smått hard og er av det fengende slaget. Bandet bruker masse herlig elektronikk og jeg fikk etter hvert følelsen av at de har valgt riktig åpningslåt. 

Come To Pass var neste ut og dette blir nok litt av en prøvelse for mange. Her har de nemlig med seg gutta fra Shogunz som selvfølgelig rapper. Personlig synes jeg dette er et kult trekk samtidig som det også passet inn. Det er en veldig elektronisk låt og jeg har notert meg at den minner meg om Solefald`s Neonism. Tøff låt!

Også neste låt har Shogunz fått plass og denne har fått navnet I Watch You Fall. Her har jeg notert ett eneste ord: Svevende.

Manes_pre_2.jpgA Cancer In Our Midst (Plague One) er en tøff låt som virker lagd for live-spilling. Musikken er veldig mørk og vi snakker så absolutt ikke om noen festplate, dette er musikk en hører på for seg selv. Industrimaskiner har jeg notert meg og joda, det har en industriell sound over seg.  

Last Lights er en rolig, behagelig sak. Også denne veldig elektronisk og Eivind kunne da også fortelle at de hadde som mål denne gangen at det skulle være mer elektronikk.

Nobody Wants The Truth har en veldig god åpning og er en utrolig deilig affære. Mer er det egentlig ikke å si etter kun en lytt.

My Journal Of The Plague Years (Fuckmensch Warmensch) er nok skivas mørkeste spor, uten tvil. Låten er nesten litt hard har jeg notert meg og grunnen til det er at How The World Came To An End er en meget rolig skive med hovedfokus på det negative. Låta er sinnsykt tøff og låter egentlig litt annerledes uten at jeg kan forklare det noe nærmere.

The Cure-All har jeg notert følgende på: Shogunz – Fryktelig Behagelig – Flott. Det sier vel alt…

Skivas mektigste spor få du i Tansmigrant og den inneholder også veldig fengende rytmikk. Så absolutt en spennende låt jeg gleder meg til å høre mer på, men det igjen gjelder hele skiva.

Siste spor ut er Son Of Night Brother Of Sleep som har en begynnelse jeg satte veldig pris på. Der har de med en sampling med et heller dystert budskap som gjennomsyrer begynnelsen. Når denne låten er ferdig sitter du igjen relativt tom.

Manes_howtheworldcametoanend.jpgDet å høre gjennom skiva gikk fort, en sitter igjen med mange inntrykk og det er ikke så enkelt å skrive om det sånn i ettertid, men en ting er sikkert, Manes har kommet opp med en utrolig spennende skive som jeg gleder meg veldig til å sette meg ned med. Det er nok bandets mørkeste og mest dystre verk så langt i karrieren samtidig som den er utrolig rolig og veldig elekronisk. Den vil nok trenge litt tid, noen vil sikkert forkaste den, men jeg tror nok også Manes vil treffe mange i hjertet med denne. Det skal iallefall bli veldig spennende å se hvordan bandet velger å framføre dette live, det tror jeg ikke blir noen enkel affære, men kjenner jeg gutta rett gjør de det med brask og bram. Etter en lytt har jeg følgende å si: Dette virker meget lovende!!!

Jeg og Kristian fikk også høre noen spor fra den kommende Atrox skiva og gled eder folkens, den kommer til å sparke rompe!!!