DOMINE – Ancient Spirit Rising

DOMINE – Ancient Spirit Rising

Ancient Spirit Rising er en musikalsk og en spirituell gjenoppstandelse av denne kvintetten; en plate du bare må ha som fan av tradisjonell Heavy Metal og Power Metal, og med 4 tidligere utgivelser, Domine er hilset som et av de beste bandene innen sjangeren med episke elementer. De har utviklet sin musikk på hver plate, tilleggende nye elementer til deres stil og, med små steg, de har tatt steget fra den rå og mørke lyden av deres debut plate Champion Eternal til den kraftige, frie og mer modne tilnærmingen av Ancient Spirit Rising.

Husker du da du var barn og begynte å kjøpe dine første plater og ble oppspilt av å oppdage dine favoritt band? Ja? Det gjør også gutta i Domine, fem musikere som er musikk fans også. Disse følelsene varer evig, sant? Vel, virkelig de gjorde fem gutter fra Firenze i Italia til musikere og ivrige musikk fans.

Skapelsesprosessen til denne platen var fylt med det brennende ønsket å skrive, interpretere og spille inn den musikken de ville like å kjøpe og lytte til, uten noen grenser eller sjanger barrierer. Selvsagt, Ancient Spirits er en Heavy Metal plate ingen tvil, ingen skam og ingen anger om det, men gutta fylte det med mange andre ting de elsker og ønsket å utforske – mennesket fornekter seg ikke sine kognitive evner. De ønsket platen skulle bli Metal, med preg av Hard Rock, Progressive Rock, keltisk og akustisk musikk, klassisk musikk og overveiende en ‘70-talls følelse og til og med noe voksen Rock. De glemmer aldri sine fans og sine Heavy Metal røtter, men de søker for følelsen av spenningen de har når de lytter til deres favoritt plater av Queen, Led Zeppelin, Rush, Kansas, Thin Lizzy, Iron Maiden, Black Sabbath, Boston, Judas Priest, Uria Heep og Rainbow, bare for å nevne noen få udødelige navn… Men om du tror dette er bare en annen etterligning, er du på helt feil klode.

Høres det for pretensiøst ut? Vel, kanskje ja, men lytt til de tre lange suitene «The Lady Of Shalott», «Ancient Spirit Rising» og «How The Mighty Have Fallen», eller til den progressive «Another Time, Another Place, Another Space» og du føler ‘70-talls ånden stige igjen… Disse sangene er noe de har gjort for fornøyelsens skyld og er fruktene av entusiasmen de har for favoritt musikken. For fansen av regelrett Metal, det finnes de super hurtige og snarlige live-favorittene «Tempest Calling», «I Stand Alone (After The Fall)» og «Sky Rider», mens de episke metall tilhengerne vil være belønnet ved den mektige første-sangen «The Messanger» og «On The Wings Of The Firebird» (med utdrag av Igor Stravinskijs Firebird Suite).

Temaene i lyrikken av Anceinet Spirit Rising beveger seg vekk fra Sword ‘n' Sourcery bok referansene du finner i de tidligere utgivelsene eller – forbasket ta! – de vanlige klisjeene av de fleste Power Metal bands. Derimot, lyrikken har å gjøre med sentrallyriske temaer, liv, død, glede og sorg, frihet og fornedrelse, liksom er uttrykt i en poetisk, romantisk og episk stil. Sverd, Conan og drager vil sannsynlig komme tilbake en dag, men denne platen er tungt influert av viktoriansk kunst og åndelige spørsmål. «The Lady Of Shalott» er inspirert av den provoserende maleriet av W. Waterhouse og av Alfred Tennyson diktet av samme navn.