REDEMPTION – The Origins of Ruin

REDEMPTION – The Origins of Ruin

Dette er det tredje albumet fra Los Angeles baserte Redemption. Bandet ble grunnlagt av gitarist og tangentinstrument spesialist Nicolas Van Dyk i 2000. Bandet kan skilte med musikere som Bernie Versailles (Agent Steel), Sean Andrews og Chris Quirarte. Vokalen håndteres av Ray Alder fra Fates Warning. Redemption spiller melodisk progressiv metall og gjør det med stil. Fengende melodier blandes med komplekse musikalske detaljer. "The Origins of Ruin" innholder låter som fester seg, men som samtidig er engasjerende nok i sin musikalske oppbygning til at man ikke kjeder seg når låtene går over 4-5 minutter. Faktisk vil jeg si at de lengste låtene "Memory" og "Fall on You" på over 9 minutter er blant platas sterkeste.

Selv om jeg ikke liker å trekke for mange paralleler kan jeg tenke meg at Redemption kan falle i smak hos mange Threshold fans. Dette er som sagt melodisk progressiv metall med masse rivende riff, lekende gitarer og neo-prog inspirert keyboard. Musikalsk sett er dette ikke av den mest komplisert og tekniske sorten og er således tilgjengelig for de fleste fans av melodisk hard rock. Samtidig er det altså komplekst og detaljert nok for å tilfredsstille prog fansen.