LUMSK x 2 på Blæst

LUMSK x 2 på Blæst

LUMSK x 2

Blæst fredag 27.04-07

Pris: TBA

Fri alder ved matiné konserten, dørene åpner kl 18.00
Kveldskonserten har aldersgrense 20, dørene åpner kl 22.00

Det norske folkrock bandet LUMSK er i år tilbake med en eksplosiv plate – "Det Vilde Kor", skrevet av pianist Espen W. Godø.
"Det Vilde Kor" er en praktfull symfoni til ære for Knut Hamsuns diktsamling ved samme navn.

"Det er mye musikalitet i disse diktene" sier Lumsk gitarist Eystein Garberg entusiastisk. "Det å tonesette disse diktene har vært en takknemlig oppgave. Det har rett og slett handlet om å forsterke stemningen i hvert enkelt dikt, gjennom vår musikk. Vi setter standarden svært høyt når vi arbeider med en forfatter av et slikt kaliber som dette, men vi føler vi har gjort det riktig. Temaene i diktene er knyttet opp imot det vi har tatt for oss tidligere, og det å få lov til å presentere tekster som dette og for et nytt publikum er oss en stor ære".

LUMSK sitt musikalske utrykk har blitt forsterket gjennom god hjelp fra en strykekvartett, korister, blåsere og trekkspill. "Det Vilde Kor" er et mer melodisk og enda mer musikalsk ambisiøst mesterverk enn hva Trondheimsbandet tidligere har presentert.

Et samarbeid med den velkjente vokalisten Ola Bremnes finner vi på låten "Om Hundrede Aar er Alting glemt", som også er 1. singel ut. Bremnes nølte ikke et sekund med å takke ja til tilbudet om å delta med vokal på låta. "Jeg er imponert over hvor godt dette bandet jobber. De presenterer Hamsun på en ny og friskere måte".