THRONE OF KATARSIS – Stavanger – Stavanger – Tou Scene

THRONE OF KATARSIS – Stavanger – Stavanger – Tou Scene

Bilder av Kålfinn og Nekro Kenneth.

Throne of Kataris II.jpgThrone of Katarsis er et band jeg har fulgt med fra starten i 2003. Etter en lovende førstedemo er bandet nå aktuell med debutskiven ”An Eternal Dark Horizon” på Candlelight. Releasekonserten ble holdt i Stavanger på den kanskje litt ukjente Tou Scene, i hvert fall virket det sånn på oppmøte.
På forhånd har jeg fått sniklyttet litt på ”An Eternal Dark Horizon” og forventningene var rimelig høye. Iskald black metal i god gammel norsk ånd, med en liten dose originalitet er hva jeg hadde i vente. Throne of Katarsis minner om Immortal rundt ”Diabolical Fullmoon Mysticism”.

Ikledd corpsepaint og blod trer de på scenen, som er besmykket med hodeskaller og levende lys for anledningen. Stemningen er på plass på tross av bare 60-70 tilskuere. Det virket som det var flere tilreisende enn folk fra Stavanger området. Noe kan tyde på at Throne of Katarsis har en vidstrakt fanskare.
Det åpnes med en personlig favoritt: ”Symbols of Winter”, en elleve minutter lang tradisjonell black metal låt som setter en høy standard fra starten av. Dessverre blir mye ødelagt av forferdelig grumsete lyd. Detaljene i lydbildet forsvinner og det bedret seg ikke utover kvelden.
Det er ingenting å si på bandets framførelse. De to frontfigurene Grimnisse og Vardalv gjør en god profil og låtene virker innøvd Throne of Kataris I.jpgog tight. ”Nattaander” er neste låt ut, men også her ødelegger lyden mye. Mellom låtene er det flammeblåsing og sampling som fungerer jævlig bra og trekker stemningen flere hakk opp.
Videre får vi høre ”Funeral Moonlight, før det avsluttes med ”Under Guds hud”. Et kort sett sier du? Disse fire sangene klokker inn på hele 40 minutter og publikum virker fornøyd selv om det skrikes etter mer.
Alt i alt en vellykket kveld på tross av lyden og dårlig oppmøte. Etter hva jeg har hørt skal Throne of Katarsis spille litt rundt omkring i landet med tid og stunder. Da er det bare å ta turen.